ISSN 2457 - 3973

Campania de sterilizări continuă în Neamț, și în 2022. Din primăvară, clinică veterinară mobilă în sate.

Campania de sterilizări continuă în Neamț, și în 2022. Din primăvară va exista o clinică veterinară mobilă în sate.

Colaborarea româno-suedeză continuă și în 2022 la Neamț pentru reducerea animalelor fără stăpân din localități. Acest lucru e posibil prin ample campanii de sterilizări care s-au efectuat și în anii anteriori.

Swedish Animal Aid activează în județul Neamț cu sprijinul donatorilor suedezi, încă din 2018. Până în prezent, s-au efectuat cu ajutorul Swedish Animal Aid peste 3.100 de sterilizări gratuite, în mare parte câini.

În prezent avem o echipă de patru medici veterinari care fac sterilizări, în localitățile Piatra-Neamț, Roman, Dochia și Roznov. Avem mai mulți medici veterinari care sunt interesați de proiectul nostru, din păcate banii noștri nu sunt suficienți pentru toți.  În martie 2022, vom avea pregătită o clinică veterinară mobilă și vom putea ajunge apoi la mai mulți câini în mediul rural. Va avea un impact mare asupra reducerii numărului de câini și a costurilor pe termen lung.”, a declarat Cecilia To, președintele Swedish Animal Aid.

După un an de activitate, Asociația „Claudia Încă o șansă” din Piatra-Neamț a susținut din donaţii şi fonduri proprii 1.423 de sterilizări (41 câini, 303 pisici masculi, 1080 pisici femele), iar în 2022 au fost sterilizaţi deja 65 de pisici. Costurile au depășit 110.000 lei.

„Din fericire, avem medici care ne contactează pentru a se alătura campaniei de sterilizare, dar, din nefericire, oricâtă bunăvoință am avea, oricât de mult am munci, nu reușim să adunăm suficiente fonduri pentru a mări numărul sterilizărilor. Ajutorul nostru a venit de la oameni buni care m-au sprijinit necondiționat, cărora le mulțumesc cu recunoștință, dar, din nefericire nu putem conta pe autorități.”, a declarat Claudia Filip, președintele Asociației Claudia Încă o șansă.

În județul Neamț, campaniile de sterilizare continuă la cabinetele medicilor veterinari Andrei Tudor (zona Piatra-Neamț – programări 0740 318 815 sau 0233 232 429), Andrei Lungu (zona Roman – programări 0751 474 809 sau 0741 958 516), Raluca Davidov (zona Roznov – programări 0760 488 664 sau 0751 660 430), Loredana Berea (zona Dochia – programări 0747 342 441).

Precizăm că organizația suedeză susține financiar preponderent sterilizarea câinilor, în timp ce organizația din Piatra-Neamț susține financiar sterilizarea pisicilor. Așadar, în funcție de bugetul acestor ONG-uri, se pot steriliza în cadrul acestor campanii atât câini, cât și pisici.

Ambele organizații fac un nou apel către autoritățile locale din Neamț să pună și ele umărul la susținerea acestor campanii prin alocare de fonduri și programe proprii de sterilizare.

Puteți sprijini activitatea Swedish Animal Aid donând pe pagina lor de Facebook – aici sau direct la cabinetele veterinarilor.

De asemenea, primarii interesați să susțină aceste campanii, financiar sau logistic, sunt rugați să contacteze, chiar și în limba română, Swedish Animal Aid la emailul [email protected] sau pe pagina de facebook – aici.

Articolul anterior

Bărbat din Neamț, scos mort dintr-o fântână adâncă de 10 metri

Articolul următor

40% din cazurile noi de COVID din Neamţ, la persoane vaccinate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.