ISSN 2457 - 3973

Candidații la prezidențiale, în analiza scriitorului Adrian Alui Gheorghe

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe a publicat pe blogul său, cronicade5secunde, o analiză argumentată a fiecărui candidat la alegerile prezidențiale.

Radiografia gazetarului și scriitorului nemțean pleacă de la feudalismul întârziat al epocii Iliescu, moment la care voturile erau negociate la tejgheaua cârciumii din sat, și ajunge până în zilele noastre, ale ”Teleormanul profund”. Sau ale ”Neamțul profund”, pentru că nu ar exista nici o deosebire, în opinia lui Adrian Alui Gheorghe.

”Oferta de candidați pentru Președinția României este mare. Poate prea mare. Din păcate, legislația noastră permite oricui să intre într-o ”cursă electorală” care nu e, totuși, o competiție de alergare cu picioarele în sac, la bîlciurile locale. Din start, mai mulți au fost depistați cu liste de semnături de susținere false, dovedind aceeași mentalitate de mai alaltăieri, că se poate oricum, că putem fura startul, putem fura voturi, putem minți fără scrupule. Din lista de 14 candidați, majoritatea sunt ”iepuri” care aleargă bezmetici să rupă din voturile celorlalți, bazîndu-se pe buimăceala sau lipsa de informație și de inspirație a alegătorului. Unii își cheltuie banii și energiile doar ca să își treacă în ”CV-uri” că au candidat la ”președinția României”. Cresc, astfel, în proprii ochi. Candidații care ar putea să conteze sunt însă puțini”, spune scriitorul Adrian Alui Gheorghe în preambulul analizei nominale.

În penița scriitorului intră absolut toți candidații, într-o ordinde deloc aleatorie.

De ce Iohannis și nu Dăncilă, Barna, Diaconou sau Paleologu? De ce nu ar trebui risipite voturile pe candidații care vor doar să își treacă în CV că au fost prezidențiabili?

Vă invităm să citiți analiza extrem de pertinentă și bine argumentată pe blogul Cronicade5secunde

Articolul anterior

Prima victimă decedată în Neamț din cauza dioxidului de carbon de la must

Articolul următor

România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *