ISSN 2457 - 3973

Candidatul independent George Harabagiu cere Biroului Electoral Central revocarea biroului electoral 2 Roman!

Caz fără precedent la Roman! Biroul Electoral Central va analiza, miercuri, 4 mai, o solicitare de revocare a întregii componențe a Biroului Electoral 2 Roman și anularea tuturor documentelor emise de acest birou! 

Solicitarea vine din partea lui George Norocel Harabagiu, de această dată nu din postura de jurnalist ci de candidat independent la funcția de primar al municipiului Roman. După ce și-a depus dosarul de candidatură cu două zile înainte de termenul limită (pentru a avea timp să îndrepte eventualele erori), biroul electoral 2 Roman i-a acceptat, fără alte completări, acest dosar. A doua zi a apărut însă o contestație împotriva candidaturii sale, care avea să fie acceptată de instanța de judecată din Roman chiar în ultima zi de depunere a dosarelor. Motivul contestației era că dosarul nu conține numărul minim de semnături de susținere (legea spune 1 la sută din numărul de alegători înscriși în liste, dar nu mai puțin de 1.000 pentru municipii). În ciuda faptului că această contestație era argumentată juridic corect, George Harabagiu s-a apărat invocând faptul că membrii biroului electoral 2 Roman i-au acceptat dosarul de candidatură fără să semnaleze lipsa numărului minim de semnături (Harabagiu a depus o listă cu 700 de semnături de susținere, mergând pe prevederea de 1 la sută din numărul total de alegători). Ori George Harabagiu a susținut că dacă i-ar fi fost pus în vedere acest aspect, avea la dispoziție cel puțin 48 de ore pentru a-și completa dosarul cu încă 300 de semnături.

Toate aceste argumente i-au fost acceptat de Tribunalul Neamț, unde a făcut recurs, și unde a depus lista suplimentară cu cele 300 de semnături.

Sesizând că biroul electoral 2 Roman a comis ”cel puțin 2 erori materiale”, George Harabagiu a depus o solicitare la Biroul Electoral Central pentru revocarea componenței biroului și anularea tuturor documentelor emise de acest birou.

”Fiind vorba de un act procedural aflat în fază de contestare, îmi rezerv dreptul de a nu comenta nimic altceva decât că este impardonabil, netemeinic și nelegal ca într-un dosar de candidatură să existe cel puțin două erori materiale flagrante care îmi puteau îngrădi drepturi constituționale. Confirm demersul pe care l-am promovat. Mai multe voi declara dupa ce speța va fi analizată de BEC. Tot atunci voi oferi detalii și despre sesizarea Inspecției Judiciare în legătură cu suspiciunea rezonabilă de nelegalitate pe care o am în ceea ce privește modul în care au considerat să își exercite atribuțiile unii magistrați în analizarea spețelor în care eram implicat”, a declarat, pentru newsallert.ro, George Harabagiu.

Miercuri, Biroul Electoral Central va analiza cererea formulată de acesta.

Articolul anterior

Tutunul în România

Articolul următor

Primăria Piatra Neamț angajează un inspector și 3 consilieri debutanți

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *