ISSN 2457 - 3973

Captură de canabis la Piatra-Neamţ! Dealerii au fost prinşi în flagrant!

Doi tineri din Piatra Neamţ, respectiv Alexandru cel Bun, au fost prinşi, miercuri seara, în flagrant, de poliţiştii anti-drog în timp ce vindeau canabis. De altfel, dealerii au vândut marfa, fără să ştie, unui poliţist sub acoperire.

Ştefan Lupu (27 ani) şi Mircea Rădeanu (21 ani) erau cunoscuţi de mai multă vreme în lumea consumatorilor de canabis. Vindeau cu 60 de lei gramul de droguri în special tinerilor care frecventează cluburile din oraş. Anchetatorii au intrat pe fir şi au început monitorizarea celor doi novici în branşă. Aşa au ajuns şi la cel care îi aproviziona pe dealer. Este vorba de George Tolontan, de 36 ani, din Dobreni, care şi-a înfiinţat acasă o cultură de canabis „ca la carte”. Avea toate ustensilele necesare creşterii, recoltării şi preparării drogurilor.

Mai întâi, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi dealeri după care au descins acasă la capul afacerii. Toţi trei au fost arestaţi preventiv, joi, pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

 

Ce efecte are consumul de canabis?

 

Consumul de cannabis, chiar şi ocazional, are efecte negative clare asupra creierului, au demonstrat cercetătorii.

Chiar şi persoanele care consumă acest drog doar o dată sau de două ori pe săptămână au de suferit în urma acestui obicei.

Un studiu recent arată efectul pe care îl are asupra creierului consumul ocazional al acestei plante. Cercetări anterioare au demonstrat doar problemele care apar în cazul persoanele dependente, care consumă regulat marijuana.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northwestern din Chicago şi de la Facultatea de Medicină de la Harvard au analizat prin RMN creierul a 20 de tineri consumatori de cannabis, cu vârsta între 18 şi 25 de ani.

Ei au comparat apoi rezultatele cu cele ale unor tineri care nu luaseră niciodată acest drog.

Cercetătorii au observat diferenţe majore în două regiuni ale creierului, amigdala şi nucleus accumbens. Acestea sunt legate de motivaţie, controlul emoţiilor şi mecanismul dependenţei.

La tinerii care consumau ocazional cannabis amigdala era deformată, iar nucleus accumbens era mai mare decât în mod normal.

Este interesant că aceste modificări au apărut la persoane care fumau doar o dată sau de două ori pe săptămână cannabis. Până acum se credea că un consum ocazional nu are efecte negative asupra organismului.

„Oamenii cred că un consum în scop recreaţional nu face rău, mai ales dacă se descurcă bine la muncă sau la şcoală, dar rezultatele noastre arată că nu este chiar aşa”, a declarat profesorul Hans Breiter, unul dintre cercetători.

Modificările în structura creierului apar chiar înainte de instalarea unei dependenţe.

Articolul anterior

Avertizare de ploi şi grindină pentru judeţul Neamţ

Articolul următor

Sute de nemţeni sancţionaţi în câteva zile de poliţişti! Amenzi de peste 57.000 lei!

Un comentariu

  • E bun ca intrun timp era legalizat smenurile alea de cofee shop niste cacaturi de chimicale.si aceste plante care ajuta omenirea de multe boli as ilegale.cititi ce poate face uleiul de canabis nu mai ascultati toate cacaturile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular