NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Cătălin Zamfira (PSD Neamț): Guvernul Orban, mai „milos“ cu electoratul decât cu copiii

• Guvernarea PNL a sacrificat 3,5 milioane de copii, cărora nu le-a majorat alocațiile, în schimb a dat bani primarilor, mascând astfel implicarea lor în campanie electorală

3,5 milioane de copii care trăiesc în România sunt victime ale Guvernului Orban, întrucât nu le-au fost dublate alocațiile, așa cum prevede legea. Inițial, oamenii au fost tentați să îl creadă pe șeful Finanțelor românești că nu sunt bani în bugetul țării pentru a majora alocațiile. Doar că au apărut dovezi că sumele necesare pentru dublarea acestor venituri au existat tot timpul, dar nu a fost bunăvoință pentru cheltuirea lor cu celeritate. Se poate vorbi de rea intenție, căci Orban și șleahta lui au mutat banii dintr-un capitol bugetar în altul și i-au folosi după bunul plan, încălcând legea care prevede că de la 1 septembrie 2020 alocațiile copiilor de până la 18 ani ar fi trebuit dublate.

„Ce au făcut peneliștii? Printr-un artificiu pe care și l-au permis, considerându-se invincibilii de la Guvernarea României, au luat banii care se regăseau în buget și i-a mutat în Fondul aflat la dispoziția primului ministru, în cadrul rectificării operate în luna august. Ulterior, au împărțit banii pe unități administrativ-teritoriale fix în perioada în care era în plină desfășurarea campania electorală pentru alegerile locale. Cum să îi mai rabde lumea pe acești nenorociți, care au preferat să îi asigure propriul confort, siguranța unor noi mandate de aleși, sacrificându-i pe cei mai nevinovați români? Rușine să le fie! Au luat colțul de pâine de la gura a 3,5 milioane de pui de români! Pentru unii dintre ei, cei câțiva zeci de lei sunt singurii bani la dispoziția familiei lor, într-o lună. Cum au îndrăznit să își bată joc de aceste suflete nevinovate? Cel mai sigur s-au gândit că ei nu votează și pentru PNL nu contează…!
Românii așteaptă răspunsurile voastre, înveninaților! Iar pe 6 decembrie, veți primi răspunsul cetățenilor! PNL trebuie să dispară de la Guvernare!“, a declarat Cătălin Zamfira, candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților.
De la 1 septembrie 2020 a intrat în vigoare majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii, aceasta fiind o primă etapă din calendarul de creștere, în condițiile în care legea prevede dublarea lor de la această dată. Dacă s-ar fi respectat legislația propusă de PSD, nu mai exista un calendar de creștere graduală, în baza căruia abia la sfârșitul anului 2022 alocațiile pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani vor ajunge la 300 de lei, cât ar fi trebuit să fie deja.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (președintele PNL Neamț): Planul PNL este unul ambițios, dând nemțenilor șansa unui trai la nivel european

Articolul următor

Liniște. Doamna Draga Olteanu Matei se odihnește. (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular