ISSN 2457 - 3973

Cavaleri și domnițe, ceaune fermecate, dansuri medievale și spectacole! Poftiți la MedievArtFest și Zilele Cetății Tîrgu Neamț!

Vineri au debutat Zilele Cetății Neamț și MedievArtFest, manifestări organizate de Primăria și Consiliul Local al orașului Tîrgu Neamț pentru a pune în valoare bogata și frumoasa istorie a ținutului de pe Valea Ozanei.

Deschiderea oficială a fost una pe măsura evenimentelor, cu domnițe și cavaleri care au întâmpinat într-un stil autentic pe fiecare invitat. A urmat apoi parada de la Casa de Cultură și până la zidurile Cetății Neamț, ridicată acum peste 600 de ani de domnitorul Petru I Mușat.

”Sunt emoționat pentru onoarea de a fi unul dintre organizatori. Nu am făcut totul de unul singur, este o echipă alături de mine. Vreau să mulțumesc în primul rând Consiliului Județean și președintelui Ionel Arsene pentru implicare. De asemenea, le mulțumesc celor de la Complexul Muzeal Județean și Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saculare”. Cetatea Neamțului alături de Casa Ion Creangă sunt simboluri pentru orașul Tîrgu Neamț și județul Neamț. Orașul Tîrgu Neamț este un oraș ecumenic, cu oameni credincioși și gospodari și le mulțumesc și înalților prelați pentru că sunt alături de noi”, a declarat primarul Daniel Harpa, care este și directorul festivalului.

La evenimentul de deschidere a fost prezent și prefectul Vasile Panaite care a dezvăluit și un mic secret.

”Mulțumesc domnului primar Daniel Harpa pentru onoarea de a fi prezent la aceste evenimente. Îl felicit pentru ceea ce a făcut pentru orașul Tîrgu Neamț și spun asta cu mândrie pentru că și eu m-am născut în acest oraș. De câte ori veneam cu părinții mei spre Tîrgu Neamț, cu autobuzul, vedeam de departe zidurile Cetății și îmi doream să ajung acolo. Am trăit și acum același fior ca în copilărie. Zilele Cetății și MedievArtFest sunt două evenimente deja emblematice pentru județul Neamț care sunt organizate și cu sprijinul Consiliului Județean Neamț. Vor fi trei zile de manifestări culturale, științifice și artistice la care sunt așteptați să participe atât nemțenii, cât și turiștii din alte județe și dincolo de granițele României. Avem nevoie de astfel de evenimente care păstrează vie istoria de veacuri a României și în mod particular a ținutului Neamțului”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

În parcul de sub Cetate, manifestările culturale și artistice se țin lanț, în arome îmbietoare ale ceaunelor puse la foc mic și a grătarelor care sfârâie.

Programul complet al manifestărilor de sâmbătă și duminică, la care sunt invitați toți nemțenii, cu mic cu mare, este următorul:

Articolul anterior

ALERTĂ!!! Acum, Cod Portocaliu de furtună pentru zona Tîrgu Neamț

Articolul următor

Week-end cu insolații și fracturi pe Ceahlău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *