ISSN 2457 - 3973

Cele 8 obiective ale noului manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Avocatul Liviu Negelschi este începând de miercuri, 10 august 2016, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Acesta a participat la o conferință de presă alături de fostul manager, dr. Alexandru Juncu și președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

”Soluţia aleasă pentru conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamţ este atipică faţă de cea obişnuită. Am ales să numesc un manager şi nu un medic pentru că eu chiar cred că trebuie un om care să facă management iar de partea medicală se va ocupa directorul medical. Trebuie să vedem cum găsim soluţii ca problemele spitalului să fie rezolvate. În primul rând cele cu medicamentele pentru bolnavi iar o mare parte din banii spitalului să meargă spre medicamente. Am avut o discuţie extrem de serioasă cu domnul Negelschi şi i-am spus că nu am niciun interes la spital şi nici nu mă interesează interesele altcuiva de aici. Se va face o analiză extrem de serioasă pe fiecare contract şi se vor lua măsurile care se impun. Dacă sunt contracte expirate pe care încă se lucrează, contracte care nu sunt în beneficiul spitalului vor fi reziliate. Vrem să facem performanţă la spital şi sunt convins că domnul Negelschi va reuşi”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

”Îmi doresc eficacitate prin eficienţă ceea ce înseamnă un act medical de calitate în condiţiile folosirii mai judicioase a resurselor, cu accent deosebit pe atragerea de noi resurse prin proiecte. Transparentizarea activităţii spitalului este un al doilea obiectiv major. Definirea unui standard de activitate este un alt obiectiv”, a spus noul manager interimar, avocatul Liviu Negelschi.

Prin dispoziția de numire în funcția de manager, Liviu Negelschi are de îndeplinit 8 puncte pe care le enumerăm pe scurt:

  1. Diminuarea plăţilor restante de peste 30 de zile de 1,7 milioane lei până la 500.000 lei
  2. Menţinerea cheltuielilor de personal din totalul cheltuielilor spitalului la 68,1 la sută, cât este în prezent
  3. Scăderea procentului de cheltuieli de personal din totalul sumelor decontate de CAS de la 71,85 la sută cât este în prezent
  4. Creşterea procentului cheltuielilor cu medicamente de la 12,16 la 20 la sută din totalul cheltuielilor spitalului
  5. Scăderea ratei mortalităţii de la 2,78 la sută, cât este în prezent
  6. Scăderea ratei infecţiilor nosocomiale de la 0,298 la sută, cât este acum
  7. Menţinerea duratei de spitalizare la 6,29 zile
  8. Creşterea ratei de utilizare a paturilor de la 67,85 la 83 la sută

Articolul anterior

Primăria Piatra Neamţ caută soluţii pentru prevenirea inundaţiilor

Articolul următor

Primăria Piatra Neamț accesează finanțări de peste 34 milioane euro pentru transport ecologic

2 Commentarii

  • obiective marete si salarul pe masura.dupa un an de zile de incasat salar baban plus alte colaterale managerul spune ca nu le poate indeplini.ce facem ii cerem banii inapoi.asa convine oricarui neavenit sa ocupe o functie cu salar mare.totusi dl.presedinte nu a prezentat doua trei criterii care il recomanda pe jurist sa fie director de spital.sunt asa mari obligatiile fata de pnl?

  • Obiectivul cu infectiile nosocomiale este formulat, gandit total gresit. Clar ca nu se intelege fenomenul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *