ISSN 2457 - 3973

Cititorii reacționează la cazul bătrânei tâlhărite în fața Inspectoratului Școlar!

 

Cititorii newsallert.ro au reacționat imediat la articolul publicat de noi, ieri, în care prezentam cazul bătrânei tâlhărite în plină zi în fața Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Comentariile cititorilor au fost îndreptate către 2 direcții. Astfel, o parte dintre aceștia au condamnat pasivitatea bărbaților care au asistat la întreaga scenă, și l-au felicitat totodată pe tânărul Ștefan Rusu, cel care a prins-o pe infractoare.

Alți cititori au semnalat cazuri similare care s-au produs în ultimele zile în Piatra Neamț, semn odată cu deschiderea noului sezon turistic, se deschide noul sezon de tâlhării după metoda ”Orlando”.

TÂLHĂRIE 2

Înainte de a vă prezenta câteva dintre reacțiile imediate ale cititorilor newsallert.ro, tragem și noi un semnal de alarmă către autorități în ceea ce înseamnă mărirea numărului de patrule de polițiști, polițiști locali și jandarmi și pe străzile lăturalnice (nu doar la bulevard!) și punerea în aplicare a legii privind internarea în centrele de specialitate a minorilor infractori. Totodată, această situație este un prim examen al noului șef al Poliției municipiului Piatra Neamț, comisar-șef Radu Berejan, care a câștigat concursul pentru funcția din care și-a dat demisia comisarul șef Cezar Filip, anul trecut, în luna martie, după ce a lovit o minoră suspectă în mai multe tâlhării și complice la crimă.

Iată și câteva dintre reacțiile cititorilor noștri:

”Tâlhărie cu repetiție … Ieri , 2 mai, în jurul orei 16,30, același mod de operare , aceeași indiferență din partea celor care au asistat pasivi când, o bunicuță cu un copil micuț în brațe a fost tâlhărită chiar în poarta Grădinei cu program prelungit nr.2 . De la grădiniță la Inspectoratul Școlar … Poate fi un un mare SEMNAL de ALARMĂ pentru protecția copiilor …”,  a declarat  Genovica Pârvu

”Până când vom mai tolera astfel de comportamente antisociale? Dragi concetățeni, învățați să luați atitudine când mai vedeți așa ceva, altfel și copiii copiilor noștri vor fi victimile lor (am fost și eu implicată intr-un astfel de incident și poate reacția de moment m-a salvat). Dacă tot suntem atât de mulți în această comunitate, de ce nu găsim soluții împreună? Vă lansez această provocare și aștept reacții pozitive!”, a spus Ana Popa.

”Este dureros că nu se ia atitudine…am devenit un popor nepăsător din toate punctele de vedere, păcat!!!”, a reacționat Crina Dumitru.

”Măcăr ca recompensă să i se dea un loc de muncă!, propune Immanuel Rengart.

”Felicitări tânărului, Ștefan! Cred că acești infractori, mizează tocmai pe ,,curajul,, oamenilor de lângă noi! O întrebare pentru bărbații curajoși: Dacă acea bătrână era mama sau bunica dvs. hâltarita intr-o zonă oarecare, ce era in capul și la gura voastră! Dar……bine că s-a întâmplat la altul și nu mie!”, a spus Alina Aanicăi.

 ”Și în școli se fură și se duce totul la amanet și nu ia nimeni nici o măsură. Părerea mea este că cei care fură din școli sunt elevii. Trebue să fie exmatriculați dar nu s-a luat nici o măsură”, susține Alina Ungureanu.

”Profesorii n-au făcut facultate de jandarmi/ poliție/ depistare de hoți și infractori; în schimb, există instituții care să cerceteze furturile din școli și să ia măsuri. Ar fi interesant de aflat câte plângeri referitoare la furturile din școli ajung la poliție. Cât despre civismul concetățenilor, m-am lămurit într-o situație similară, când numai soțul meu a reacționat iar restul trecătorilor, nu”, a spus Teodora Iacob Hulpoi.

 Atitudine????? un cuvant cam mare….pentru uniiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!”, a reacționa Luminița Velehorschi.

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Vasile Marius „Baghera” a pierdut lupta cu viața! Drum lin, Baghy!

Articolul următor

Poliția confirmă tâlhăria de ieri din fața Inspectoratului Școlar! Infractoarea este recidivistă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular