ISSN 2457 - 3973

CJ Neamţ împrumută 100 milioane lei pentru finalizarea proiectelor nesusţinute de Guvern (ştire actualizată)

Majoritatea consilierilor judeţeni formată din PSD, PMP, PRO România, ALDE şi PP-USL a aprobat în şedinţa de miercuri contractarea unui împrumut de 100 milioane lei.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a explicat că banii sunt necesari pentru a finaliza proiectele de asfaltare deja începute în judeţ, în baza programelor aprobate în guvernările social-democrate.

Ionel Arsene a acuzat actualul Guvern PNL – USRPLUS că a refuzat să finanţeze finalizarea acestor investiţii aflate în diferite stadii de execuţie.

“Aceste lucrări sunt începute şi trebuie finalizate, altfel de deteriorează”, a declarat, în şedinţa CJ Neamţ, preşedintele Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a mai acuzat că actualul guvern nu a inclus nici în PNRR finanţările solicitate de CJ.

La acest proiect de hotărâre, consilierii judeţeni de la PNL şi USRPLUS.

“Am crezut că odată cu terminarea campaniei electorale, în Consiliul Județean nu se va mai face politică de partid, ci pentru nemțeni. Din nefericire, liberalii și aliații lor de la USR-PLUS demonstrează cât de mult urăsc acest județ. De aproape 2 ani, de când guvernează, județul nostru nu a primit niciun leu pentru dezvoltare, ba, mai mult, au fost tăiați fără niciun regret, 520 milioane de lei, bani cu care am fi rezolvat multe dintre problemele județului. Deși am discutat personal cu liderii celor două formațiuni și mi-au promis că vor sprijini construirea noului spital județean prin PNRR, nu au făcut nimic în acest sens. Avem banii necesari pentru studiul de fezabilitate de la fostul Guvern PSD și tot ce era de făcut consta în includerea obiectivului în programul depus la Bruxelles. Astăzi, ne-au demonstrat încă o dată ticăloșia care îi caracterizează și disprețul față de cei 500.000 de nemțeni, întrucât s-au opus contractării de către Consiliul Județean a împrumutului de 100 milioane de lei, destinat finalizării unor obiective de investiții din domeniul infrastructurii rutiere. Banii sunt necesari pentru investiții deja începute și care trebuie terminate, pentru a se evita deteriorarea lor. Timp de 4 ani, în primul mandat de președinte, nu am făcut niciun împrumut, ci am achitat datoriile făcute de către predecesorii mei. Cu toate acestea, am reușit să facem investiții promise de politicieni timp de 30 de ani, care nu au fost realizate până la mine. Este josnic ceea ce faceți, domnilor consilieri PNL – USR-PLUS! Puneți bețe în roate proiectelor de dezvoltare a Neamțului, în condițiile în care nu ați ajutat cu nimic acest județ”, a mai spus preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

 

Articolul anterior

Înscrieri în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş”. Iată condiţiile.

Articolul următor

ACUM Pieton accidentat pe trecere, în Piatra-Neamţ (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *