ISSN 2457 - 3973

COD ROȘU de furtuni violente pentru Piatra-Neamț! Populația, avertizată prin sms!

CODUL PORTOCALIU de miercuri seara s-a transformat în COD ROȘU pentru zona municipiului Piatra-Neamț iar avertizarea a venit inclusiv prin sms pe telefoanele utilizatorilor din zonă. Nu la toți.

Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case iar dacă nu sunt acasă, să se adăpostească dar nu sub copaci sau rețele electrice.

Pentru Piatra-Neamț s-a prognozat o cantitate de 30 litri pe metru pătrat în circa o oră, descărcări electrice și grindină.

Deja mai multe străzi sunt inundate iar ștrandul municipal este iarăși plin de aluviuni, mâl și pietriș.

Și ploaia încă nu a stat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Nelipsitul COD PORTOCALIU de vreme rea a fost anunțat de meteorologi pentru județulu Neamţ după ce oamenii au constatat deja că fulgeră aproape fără încetare, plouă torențial și cade grindina.

Vizate sunt localitățile Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Piatra Șoimului, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Bodești, Rediu, Pângărați, Girov, Crăcăoani, Gârcina, Cândești, Tarcău, Ștefan cel Mare, Tazlău, Alexandru cel Bun, Dochia, Negrești, Dobreni.

Aici se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, vijelie. 

Despre pagube, sperăm să nu avem ce scrie mai târziu dar ne temem că ne înșelăm.

Read Previous

Poza zilei: curcubeu răsărit din releul de pe Pietricica

Read Next

Inundațiile au lovit iar cartierul Văleni din Piatra-Neamț! Au fost evacuate 15 persoane!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *