NewsAllert :

George Lazăr: Investiţii PNL de peste 100 milioane euro la Piatra-Neamţ

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, prezent la semnarea contractului de construire a noului SJU Piatra-Neamţ

Traficanţi de droguri din Târgu Neamţ, reţinuţi de procurorii anti-mafia

Protest al angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, împotriva discriminării salariale

Primăria Piatra-Neamț vă invită la o expoziție unică de dinozauri animatronici

Un şofer beat a fost rănit după ce a intrat cu maşina într-un mal de pământ la Săvineşti

Florentina Luca-Moise spune STOP risipei: „Multe lucruri pe care ne grăbim să le aruncăm pot primi o nouă viață”

George Lazăr (PNL): Ca preşedinte al CJ Neamţ am în vedere construirea unui drum expres între Piatra-Neamţ şi Târgu Neamţ, cu conectare în Autostrada A8

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ) a adus o pată de culoare autentică în Parlament! Zeci de ii pe holurile Camerei Deputaţilor!

Crimă la Roznov! Bărbat înjunghiat mortal de o tânără în urma unui conflict!

Doi răniți după ce s-au răsturnat cu mașina pe axialul spre Durău

George Lazăr (PNL Neamț): Am văzut performanța sistemului medical de la Oradea! O vom aduce și în Neamț!

Două minore, grav accidentate de o căruță, la Roznov. Căruțașul era beat.

Daniel Vasilică Harpa (PSD): Ca preşedinte al Consiliului Judeţean îmi propun să legăm judeţul Neamţ de autostrăzile A7 şi A7

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ) a votat măsuri drastice împotriva şoferilor beţi sau drogaţi

19 mai 2024

ISSN 2457 - 3973

COD ROȘU DE INUNDAȚII ÎN NEAMȚ! Zeci de persoane salvate din calea viiturilor! Localități inundate, drumuri blocate, poduri distruse!

Mai multe localități din județul Neamț au fost inundate în urma ploilor care au căzut neîncetat timp de 24 de ore. Potrivit ISU Neamț, cele mai importante pagube s-au înregistrat la Dămuc, Bicaz Chei, Tașca, Hangu, Alexandru cel Bun, Cândești, Girov, Tacău, Piatra Șoimului și Gârcina.

Astfel, 60 persoane din satul Straja, comuna Tarcău, s-au autoevacuat din calea torenților. De asemenea, 2 persoane din satul Grozăvești, comuna Hangu, și-au părăsit locuința de teama inundațiilor și s-au adăpostit la rude.

La Rediu, 8 persoane au rămas izolate din cauza viiturilor și au fost salvate de pompierii ISU Neamț.

O locuință din municipiul Roman și una din Cândești afectate de inundații. De asemenea, au fost inundate 45 curți, 41 beciuri și 2 anexe din localitățile amintite mai sus.

Peste noapte, mai multe localități au rămas fără energie electrică. În această dimineață, se mai înregistrau probleme punctual la Dulcești, Vădurele – Alexandru cel Bun, Dămuc, Rediu, Piatra Neamț (112 consumatori) și Roman (108 consumatori).

Drumul național Bicaz Chei – Lacu Roșu a fost închis pe parcursul nopții din cauza râului Bicaz care a inundat carosabilul dar a fost redeschis vineri dimineață, la ora 05.15.

Drumul DJ 127A Dămuc este blocat după ce viiturile au rupt o porțiune din el. Cursurile școlare sunt suspendate vineri.

Drumurile județene DJ 155F Bicaz – Izvorul Muntelui și DJ 156E Piatra Șoimului sunt afectate de inundații. În aceeași situtație se află drumurile comunale DC 143 Pângărăcior, comuna Pângărați și DC 146 Hangu dar și 5 drumuri sătești din Gârcina și Dămuc.

Zeci de poduri din Alexandru cel Bun, Cândești, Girov, Hangu, Tarcău, Dămuc și Tașca au fost afectate sau distruse de inundații.

De ieri a început deversarea din lacul Pângărați cu 380 metri cubi pe secundă, din acumularea Vaduri cu 120 metri cubi pe secundă iar de la Reconstrucția cu 400 metri cubi pe secundă.

Județul Neamț se află în continuare sub avertizare de cod portocaliu de ploi și cod roșu de inundații pe mai mulți afluenți ai râului Bistrița și râului Trotuș.

Articolul anterior

Aproape toți candidații la Primăria Piatra Neamț au stat la căldurică! Primarul Chitic, 15 ore non-stop pe teren!

Articolul următor

Handbal feminin: România – Belarus, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț! Sponsorul FRH pune 1.000 de euro la bătaie pentru suporteri!

4 Commentarii

  • Poza e facuta de mine,era in curte la mine aici in Ruseni,in articol nici nu se pomeneste de satul asta!!Pe deasupra nici nu a venit nimeni macar sa se uite pana la ora asta!

  • si mai asteapta sa fie alesi duminica

    • Ce?

  • E de jale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular