ISSN 2457 - 3973

Concurs dubios la Spitalul Bisericani! Concurenți pe posturi diferite, la aceeași oră și cu aceeași comisie!

Astăzi, de la ora 11.00, se desfășoară un concurs de angajare pe mai multe posturi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bisericani care ridică mai multe semne de întrebare.

Posturile pe care se fac angajări sunt de infirmier și spălătoreasă iar concurența este ridiccată: sunt 6 candidați pentru cele 2 posturi de infirmier și 2 candidați pentru postul de spălătoreasă.

Concursul se desfășoară la aceeași oră, în aceeași încăpere și cu aceeași comisie, ceea ce pentru unii juriști nu reprezintă un lucru corect. Asta în primul rând pentru că sunt categorii de meserii diferite, deci ar trebui să aibă loc un concurs în săli diferite și nu simultan, în aceeași încăpere.

Contactată telefonic., mangera spitalului, economistul Maria Anton a declarat pentru newsallert.ro că jurista unității medicale este cea care a propus condițiile de desfășurare a concursului.

”Eu nu sunt de specialitate și de aceea am întrebat juristul spitalului dacă se poate organiza acest concurs simultan. Nu a spus că nu ar fi corect așa. Dacă există suspiciuni, putem anula unul dintre concursuri”, a declarat managerul Spitalului de Pneumoftizilogie Bisericani, ec Maria Anton.

Pe de altă parte, comisia de concurs ridică și ea suficiente semne de întrebare. Din această comisie face parte asistenta șefă a unității, ieșită de mult la pensie dar menținută în continuare pe post, un reprezentant al Primăriei Alexandru cel Bun și una dintre juristiele spitalului, pe post de secretară.

Firesc se naște întrebarea: de ce nu este lăsată asistenta șefă să aibă grijă de pensia domniei sale iar postul să fie scos la concurs?…

Cât privește reprezentantul Primăriei Alexandru cel Bun în comisie, decizia a fost luată ca un afront de cei 185 de angajați ai spitalului. Altfel spus, nimeni dintre cei 185 de angajați nu era calificat să facă parte din comisie…

Pe de altă parte, în spital există un protest tacit al mai multor îngrijitoare care, deși au calificare de infirmiere, nu au dorit să se înscrie la concurs pentru a nu tulbura apele. Sau de teamă să nu suporte repercursiuni pentru că îndrăznesc să concureze.

La Spitalul din Bisericani, acest concurs nu ar fi singura problemă, dar vom reveni pe subiect. Deosebit de interesante sunt legăturile dintre angajații cu funcție de conducere ai primăriei și angajați din spital. Sau schimbul de rude între cele două instituții.

Dar și multe alte aspecte interesante…

Articolul anterior

Iată câți pedofili și violatori au ieșit din pușcării pe baza legii recursului compensatoriu

Articolul următor

Miercuri, 7 august, mai multe zone din Piatra-Neamț și Alexandru cel Bun rămân fără apă potabilă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *