ISSN 2457 - 3973

Congresul de Informatică Aplicată pentru Învățământul Preuniversitar are loc la Piatra Neamț

Colegiul Național ”Petru Rareș” găzduiește sâmbătă, de la ora 10,00, premierea Congresului de Informatică Aplicată pentru Învățământul Preuniversitar. Acest Congres reprezintă o inițiativă care îți dorește să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor din toate ciclurile de învățământ preuniversitar în ceea ce privește informatica aplicată.

Începând de joi au avut loc în laboratoarele de informatică, astronomie, fizică, conferințe și workshop-uri cu un număr mare de participanți, elevi și profesori din liceul nostru cât și invitați din alte școli.

Congresul reuneste atat 5 sectiuni de concurs: Matematica distractiva, Grafica, Prezentari, Web si Word cat si o serie interesanta de conferinte si workshopuri realizate de profesori, studenti si elevi.

Ideea Congresului a venit din dorinţa de a deschide apetitul pentru informatică al elevilor încă din clasele primare şi de a-i încuraja să se adâncească în cunoaşterea calculatorului şi a posibilităţilor oferite de acesta. Deoarece suntem în secolul calculatorului, considerăm că pentru orice domeniu pe care elevii îl vor alege în viitor vor avea nevoie de minime cunoştinţe de informatică. Noi vrem să le oferim motivaţia pentru a începe să studieze informatica încă din clasele primare sau gimnaziale.

Un motiv pentru care considerăm necesar acest concurs este descoperirea elevilor pasionaţi de informatică care doresc ca pe viitor să aprofundeze studiul calculatorului şi de a-i susţine ulterior, astfel încât să poată participa la concursuri şi olimpiade de mare anvergură.

Au participat un numar de 126 de elevi la toate sectiunile, 1 invatator a elaborat subiectele de matematica distractiva, 6 profesori sunt in comisia de corectare, 4 elevi implicati in realizarea si corectarea  subiectelor, 10  elevi au participat in comisia de organizare, 2 studenti (fosti elevi ai colegiului) s-au implicat in intreg concursul.

 

Articolul anterior

Jungla Urbană la Piatra Neamț

Articolul următor

Ionel Arsene: Guvernul condus de Victor Ponta beneficiază de susținerea majorității parlamentare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular