ISSN 2457 - 3973

Consiliul Judeţean Harghita a dat din nou în judecată judeţul Neamţ şi cere Cheile Bicazului

Consiliul Judeţean Harghita a dat, din nou, în judecată judeţul Neamţ şi cere ca instanţa să stabilească faptul că zona Cheile Bicazului aparţin HarghiteI.

Prefectul Adrian-Vasile Niţă a declarat că instituţia pe care o conduce a primit o citaţie în acest sens, însă obiectul procesului pare a fi acelaşi cu cel pe care Harghita a pierdut definitiv şi irevocabil la Curtea de Apel Ploieşti.

„Se solicită anularea procesului verbal de delimitare având ca obiect stabilirea traseului de hotar administrativ pe porţiunea comuna Gheorgheni – Tulgheş – Bicaz. În fapt, este vorba despre acelaşi proces verbal de delimitare care a făcut obiectul dosarului nr.1417/105/2011* şi asupra căruia Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat definitiv, prin Decizia nr.454/27.06.2020, în sensul respingerii cererii de anulare a respectivului act. Prin cererea formulată de către Consiliul Judeţean Harghita nu sunt invocate noi motive, faţă de acţiunea anterioară, care să justifice promovarea unei alte cereri cu acelaşi obiect, practic reiterându-se faptul că prin menţinerea actului administrativ contestat a fost „rectificată” suprafaţa celor doua judeţe (Neamţ şi Harghita), cu o întindere de aproximativ 700 hectare în defavoarea municipiului Ghorgheni”, a declarat prefectul Adrian-Vasile Niţă.

Scurt istoric

– Prin sentinţa din 12 iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Prahova, Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, a fost stabilită o nouă linie de hotar dintre teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei. Prin acea sentinţă, judeţul Neamţ urma să piardă circa 5.000 de hectare din comuna Bicaz Chei, respectiv Cheile Bicazului.

– Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti de autorităţile nemţene iar în 2020, Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză judeţului Neamţ.

– Consiliul Judeţean Harghita a solicitat contestaţia prin anulare dar pe 13 ianuarie 2021, Curtea de Apel Ploieşti a respins această solicitare. Astfel, sentinţa pronunţată în 2020, prin care Cheile Bicazului aparţin judeţului Neamţ, a rămas definitivă şi irevocabilă!

Articolul anterior

Un bărbat care mergea pe mijlocul DN 15C, accidentat mortal la Dobreni

Articolul următor

PNL Neamț: ”O nouă ședință de C.J., un nou refuz al PSD de a discuta soluțiile PNL pentru Luțca”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *