NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Consiliul Județean primește finanțare pentru un proiect privind reducerea infecțiilor nosocomiale la SJU Piatra-Neamț

Consiliul Județean Neamț va implementa un proiect în baza căruia una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, reducerea infecțiilor nosocomiale, va fi soluționată.

Ministerul Sănătăţii a finalizat și publicat lista obiectivelor de investiție selectate pentru finanţare prin P.N.R.R., iar județul Neamț a primit decizia de admitere la finanțare a proiectului „Achiziție echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț“, cu o valoare solicitată de 20.296.608 lei.

„Este o veste extraordinar de bună pentru instituția noastră, întrucât avem în subordine Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, instituție care se confruntă cu probleme în ceea ce privește infecțiile nosocomiale. În perioada imediat următoare va demara procedura pentru semnarea contractului de finanţare. Prin acest proiect vizăm creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale, prin organizarea în cadrul spitalului a unor structuri funcționale de boli infecțioase. Cu fondurile alocate prin PNRR se vor organiza în cadrul spitalului, în secțiile Ortopedie, Urologie și Oftalmologie, trei săli de operație septice independente, dedicate tratării pacienților cu Infecții Asociate Asistenței Medicale (IAAM) determinate de microorganisme multi-drog rezistente (MDR) și cu infecții cu Clostridium difficile, în scopul limitării riscului de apariție de infecții cu aceeași etiologie la alți pacienți internați, prin modernizarea sălilor cu sisteme critice, automatizate, specifice acestui tip de activități“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Prin același proiect se va realiza modernizarea spațiilor destinate efectuării procedurilor de hemodializă/hemofiltrare pentru tratarea dedicată / separată a pacienților cu IAAM și cu infecții cu Clostridium Difficile și a pacienților COVID, prin achiziționarea unei stații cu osmoză inversă – două locuri pentru hemodializă, în Secția de Hemodializă, Pavilion Medical, la parter.

De asemenea, se va asigura dezvoltarea, îmbunătățirea capacității și capabilității laboratorului de microbiologie din cadrul spitalului (Laboratorul de microbiologie). Un alt obiectiv urmărit prin proiect este reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul spitalului, prin achiziționarea de echipamente și materiale sanitare performante.

Pentru secțiile menționate mai sus vor fi achiziționate echipamente specifice de dezinfecție automatizate și programabile, care vor simplifica activitatea de dezinfecție și vor asigura raportarea directă a activității și trasabilitate.

Echipamentele vor diminua erorile umane și vor permite monitorizarea și respectarea proceselor de dezinfecție.

Durata de implementare a proiectului nu trebuie să depășească, conform prevederilor Ghidului Solicitantului, data de 2 mai 2024.

„Proiectul a fost depus spre finanțare, de către Consiliul Județean Neamț, în luna noiembrie 2022. Cererea s-a depus în cadrul Planului Național de Redresare și Rezilientă,  Componenta 12: Sănătate – Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Suntem foarte încântați de reușita instituției noastre în privința admiterii acestui proiect la finanțare! Investiția pe care o vom derula este extrem de necesară și rezultatele ei se vor vedea imediat după finalizarea proiectului“, a precizat Răducu Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

 

Articolul anterior

Protest cu 400 sindicalişti din educaţie în faţa Prefecturii Neamţ

Articolul următor

PNL Neamț: ”Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular