ISSN 2457 - 3973

CORONAVIRUS-Măsuri speciale pentru persoanele care vin în Neamț din zone afectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a luat, în ședința de duminică, mai multe decizii cu privire la persoanele care se întorc din zone cu focare de coronavirus.

Astfel, vor fi analizate și stabilite eventuale locaţii care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de a fi infectate. Vor fi considerate cazuri suspecte și persoanele simptomatice care sosesc din localitățile unde au fost dispuse măsuri de carantină, din regiunea Veneto și provincia Lodi din regiunea Lombardia, ambele situate în nordul Italiei.

Până în acest moment, localitățile în care autoritățile italiene au instituit măsuri de carantină, sunt: Vo’Euganeo, Codongo, Castiglione, D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano. Pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localitățile aflate în carantină, va fi instituită o perioadă de carantină de 14 zile în România, în spațiile amenajate.

Astfel, toate cazurile care se încadrează în noua definiție de caz suspect, se raportează imediat la Direcția Județeană de Sănătate Publică Neamț și la Serviciul de Monitorizare și Coordonare al DSU.

Prefectul George Lazăr îndeamnă populația la calm având în vedere că în județul Neamț nu a existat deocamdată nici măcar o suspiciune de infectare cu coronavirus.

    Articolul anterior

    Tânăr prins drogat și fără permis, conducând o mașină în Piatra-Neamț

    Articolul următor

    Cozmanciuc (PNL Neamț): ”Majoritatea PSD pune piedică oricăror soluții bune pentru români!”

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular