NewsAllert :

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

  • 3 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Cozmanciuc, despre alocările PSD din Fondul de Dezvoltare și Investiții: ”Își cumpără liniștea în Parlament!”

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc a devoalat dedesubturile alocărilor financiare de către Guvernul Dăncilă prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Parlamentarul nemțean a precizat că nu crede în coincidențe, având în vedere că joi va fi votată moțiunea de cenzură. Asta în condițiile în care 80% dintre fonduri ar merge către administrațiile conduse de PSD.

”Prea pe ”față” ca să putem crede că este vorba despre o coincidență! Fix înainte de moțiunea de cenzură, de teamă că sfârșitul Guvernului este aproape, cei de la PSD alocă bani în funcție de culoarea politică! O pratică, după cum bine știți, patentată și în județul Neamț. PSD, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, înființat în baza OUG 114, a alocat peste 80% din proiecte de dezvoltare (apă, canalizare, drumuri, rețea de gaz) către primarii PSD! Și în județul Neamț, au fost acceptate pentru finanțare 11 proiecte și cea mai mare sumă merge direct la Consiliul Județean Neamț – 521.991.344 lei. Printre picături vor ajunge și la Piatra Neamț 15.135.405 lei. Restul la primării PSD. Asta în condițiile în care, potrivit unui răspuns care mi-a fost transmis în urma unei interpelări pe care am adresat-o din calitatea de deputat, de la Neamț au fost depuse 33 de proiecte. Vă citez: ”Proiectele depuse pe întreaga regiune Nord – Est sunt 224 de proiecte din care 16 proiecte în județul Bacău, 31 proiecte în județul Botoșani, 46 proiecte în județul Iași, 33 proiecte în județul Neamț, 41 proiecte în județul Suceava și 57 proiecte în județul Vaslui”, a declarat liderul PNL Neamț.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a adăugat că o altă problemă este că chiar lipsa banilor.

”Guvernul PSD anunța cu surle și trâmbițe că pentru acest fond vor aloca 10 miliarde. Iar acum anunță, potrivit unui răspuns oficial transmis colegului meu Florin Roman, că a fost contractat un împrumut de…300 de milioane de lei de la Trezoreria Statului. Ce bine ar fi fost dacă aceste fonduri ar fi fost alocate și pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, având în vedere că în municipiile Roman și Piatra Neamț, Tîrgu Neamț sunt atât de multe probleme, iar nemțenii au rămas fără apă zile la rând. Banii mai puteau fi folosiți pentru modernizarea spitalului județean, pentru autostrada Moldovei sau pentru spitalul regional. Însă cred că în realitate acești bani sunt folosiți, fix zilele acestea, pentru a asigura liniștea în Parlament. Păcat de țara noastră, de județul Neamț că sunt conduse de oameni care nu au viziune! Asta este un alt motiv pentru care moțiunea de cenzură trebuie să treacă mâine! Guvernul PSD își bate joc de dezvoltarea României”, a adăugat Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

Zece percheziţii ale DIICOT în Neamţ! Şapte persoane au fost reţinute!

Articolul următor

Zeci de străzi din Târgu Neamț rămân joi, 10 octombrie, fără apă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *