ISSN 2457 - 3973

Cu bon de ordine la Primăria Piatra-Neamţ şi Direcţia de Taxe şi Impozite

Primăria Piatra Neamț a introdus miercuri, pentru o perioadă experimentală de 30 zile, un sistem electronic de ordonare a cozilor, prin eliberarea unui bon de ordine şi afişarea ordinii de eliberare, la Biroul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei (camera 20), precum și la toate ghişeele Direcției Taxe și Impozite și Direcției de Evidență a Persoanelor.

Scopul introducerii acestui sistem are în vedere  crearea unui mod de lucru modern și civilizat de gestionare a așteptării persoanelor, prin fluidizarea relației de la nivelul ghișeelor, precizează Primăria Piatra-Neamţ, într-un comunicat de presă.

Dispozitivul touchscreen este poziționat la intrarea în instituție și, în funcție de serviciul solicitat de cetățean, îi eliberează acestuia un bon de ordine.

„Soluția găsită este eficientă, ușor de utilizat și implementată deja în mai multe municipii din țară. Sistemul electronic de emitere a bonurilor a fost gândit pentru a reduce considerabil timpii de așteptare la ghișee, asigurând fluidizarea primirii și soluționării solicitărilor cetățenilor. În contextul epidemiologic actual, această soluție este o măsură de prevenție suplimentară împotriva răspândirii virusului COVID-19”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Pe bonul de ordine sunt trecute următoarele informații utile: numărul de ordine pentru domeniul selectat, numărul ghișeului la care cetățeanul urmează să fie chemat, câte numere de ordine sunt eliberate și neoperate până la acel moment pe domeniul selectat, data și ora. Cu bonul de ordine, cetățenii trebuie să urmărească ecranul TV din sală care afișează ordinea de repartizare la ghișee.

La biroul Relatii cu publicul din cadrul Primăriei Piatra-Neamț a fost instalat și un aparat multifunctional care eliberează formulare tipizate respectiv cereri sau declarații necesare pentru accesarea serviciilor publice.

 

Articolul anterior

O şoferiţă s-a răsturnat cu maşina în curtea unei case din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Accident cu victimă încarcerată la Bălțătești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *