NewsAllert :

Incidenţa COVID în Neamţ, vineri – 16 aprilie. Opt localităţi sunt în ZONA ROŞIE.

Parcurs motivaţional în activitatea Casei Corpului Didactic Neamț

Bălţăteşti: Şoferiţă rănită de roata unui autocamion cu lemne care a sărit în mers

Incidenţa COVID pe fiecare localitate din Neamţ, joi – 15 aprilie 2021

Deputatul Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedinte PNL): Am continuat întâlnirile primarilor din Neamţ cu reprezentanţii Guvernului!

Florentina Moise: Amendamentele la buget propuse de mine, colegii din PSD, PMP şi ALDE, adoptate în CL Piatra-Neamţ!

Bestii cu chip de om! Doi părinţi din Dumbrava Roşie şi-au violat şi schingiuit cei 3 copii!

Dan Barna: “Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”. Iulian Bulai: “Premierul Cîţu trebuie să plece!”

Neamţ: Incidenţa cazurilor COVID-19 din fiecare localitate (miercuri, 14 aprilie)

Piatra-Neamţ: De câţi poliţişti locali e nevoie ca să prinzi un bărbat care nu poartă mască?!

Accident la Piatra Şoimului. O şoferiţă a spulberat gardul unei case. În maşină erau 2 copii.

Un pacient cu COVID, internat la Spitalul Judeţean Neamţ, s-a aruncat de la etajul 3 şi a murit

COVID/ Scădere considerabilă a cazurilor la Piatra-Neamţ şi Roman. Situaţia pe localităţi. (marţi – 13 aprilie)

Jale pe şoselele din Neamţ! 1.300 sancţiuni şi 180 permise reţinute, săptămâna trecută

Educaţia şi investiţiile – priorităţile bugetului municipiului Piatra-Neamţ pe 2021

  • 18 aprilie 2021

ISSN 2457 - 3973

Dacă e adevărată, situația de la Spitalul Județean nu e doar gravă ci și penală!

Am primit pe adresa redacției o scrisoare deschisă care credem că ar trebui să ajungă și în atenția autorităților competente, dacă informațiile semnalate nu sunt deja pe masa de lucru. Un cititor extrem de bine informat și ”blindat” cu documente (pe care le vom prezenta ulterior) ne-a descris situația de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț altfel decât a fost ea zugrăvită în ultima perioadă.

Pentru că apar incriminate mai multe nume ale unor persoane influente din județul Neamț, le transmitem pe această cale că vom publica integral un eventual drept la replică dacă cele datele relatate de cititorul nostru nu sunt reale sau sunt parțial adevărate și le lezează demnitatea.

De asemenea, la fel de gravă este o afirmație pe care o veți citi mai jos și care se referă la faptul că apele menajere de la secția de ginecologie se varsă  direct in pluviala orasului!!!! Aici așteptăm reacția conducerii Apaserv dar și a autorităților de mediu, a conducerii CJ Neamț și a DSP.

Fără a mai comenta deocamdată despre ghemul de interese din jurul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, prezentăm în continuare sesizarea remisă către newsallert.ro și așteptăm reacția promptă a tuturor celor vizați și implicați în rezolvarea problemelor semnalate.

Mai adăugam doar că am avut perfectă dreptate când am scris că dr. Ioan Lazăr nu va fi schimbat atât de ușor și de repede din funcția de manager, în ciuda declarațiilor războinice din ultima perioadă!

”Cata mizerie!!!Cata mizerie!!

Oameni care nu gasesc probleme profesionale si se chinuie de aproape doua luni sa il demita pe Dr. Lazar iar amenintari voalate sub diferite forme la nivelul angajatilor curg cu duiumul

                Cum e posibil sa dureze atat de mult demitera unui om care  a facut un “management de proasta calitate “. De ce nu s-a reinceput lucrarile la Blocurile Operatorii si nici la Sectia Pediatrie. Suntem la aproape de sfarsitul lunii februarie si proiecte care au bani de la C.J. nu au nici macar tipenie de om pe langa.

Ceea ce nu stie lumea e ca Blocurile Operatorii s-au inceput fara autorizatie de constructie , iar licitatia  a fost organizata de C.J. autorizatia de constructii primindu-se pe data de 09/10/2013 lucrarile incepandu-se cu mult inainte

                Adevarul e ca acest doctor e un bun gospodar (avand resursele limitate de care dispune). C.J. constant a taiat fonduri pentru buna functionare a S.J.U. Piatra Neamt. Nimeni vad ca nu cere lista de arierate a spitalului(sau mai degraba lipsa lor). Nimeni nu vrea sa puna cifre pe masa si sa vada ce era si ce sa facut si cum este. Nimeni nu se intreba cand s-au platit majoritatea datoriilor istorice pe care le avea S.J.U.  Nimeni nu cere dosarul pe care Inginerul Constantin Neacsu(fostul sef al departamentului tehnic al S.J.U.) il are la Politia Economica,  nimeni nu se intreaba cum e posibil ca instalatia menajera de la ginecologie sa se verse in pluviala orasului(instalatie realizata in 2013). Nimeni nu cere o lista cu lucrarile finantate de la C.J. si sa vedeti ponderea infima pe care o are S.J.U. Piatra Neamt comparativ cu alte proiecte. Va rog uitati-va pe lista de autorizatii de constructii a Primariei Piatra Neamt (https://www.primariapn.ro/autorizatii-construire) si vedeti pe ce se pune prioritate ca sa nu va mai intrebati de ce S.J.U. este asa cum este. Nimeni nu stie de drumurile Dr. Ioan Lazar la minister pentru a se milogii pentru niste bani.Lucrez de 20 de ani la spital si am vazut multe si stiu si mai multe dar putini directori au facut ceea ce a facut Dr. Lazar.

Nimeni nu vrea sa stie adevarul.Si vad ca nici actuala presa nu are nici o treaba cu realitatea. Lipsa serioasa de profesionalism isi spune clar cuvantul.Sunt doar niste pioni in mana celor mari a orasului. 

                Adevarul e ca la S.J.U. Piatra Neamt se vrea reintoarcere la vechiul sistem in care se putea castiga pe sub masa. Nu conteaza cat costa, statul plateste. Sa nu mai vorbesc despre lipsa de profesionalism la nivelul Consiliului de administratie a S.J.U. sau totala lipsa de tact si ignoranta crasa a gingasei doamne Emilia Arcan(dumneaei facand parte la un moment dat din C.A.)

Acum se iau premii pentru ca firmele domnului Dan Vasile Constantin(campion la nr. de incompatibilitati in posturile primite) a facut treaba buna la D.G.A.S.P.C. (Directia Generala a Asigurarilor Sociale si Protectia Copilului) unde chiar partenera acestuia este directoare prin persoana doamnei Cristina Pavaluta.

Nemteni intelegeti totul e dictat de ban , si culmea e ca acestia care au provocat cele mai multe pagube se vor din nou realesi. Mergeti chiar acum pe holul Consiliului Judetean si o sa auziti cum se cer 10% din valoare contractelor contributie la partid .Daca nu sunt contracte nu au cum sa isi ia procentul. Ca urmare nici nu atribuie lucrari de investitie si reparatii pentru ceea ce nu pot ei castiga.Ca urmare  doar cei saraci ajung la S.J.U. toti ceilalti merg la Cluj sau Bucuresti, Iasi pentru a se trata.

Ca sa vedeti cata indolenta si si nesimtire va prezint bugetul de investitii integral al S.J.U. Piatra Neamt pe2016 :

·         Consiliul Judetean:

– Aparatura medicala(Medicare Technics-prin D. Florin Tudor)Total -1.500.000 Ron

-Documentatie tehnica –economica  Total -40.000 Ron

-Reparatii Blocuri Operatorii(lucrare C.J. Piatra Neamt- Medicare Technics-prin D. Florin Tudor) Total- 3.871.000 Ron

·         Sponsorizari-Total –6000 Ron

·         Venituri Proprii(venituri din partea S.J.U. Piatra Neamt-ex. taxa de bariera, Casa de asigurari, etc )-1.192.000 Ron.

 Parca lipseste ceva!- A Da-Sectia Pediatrie-  la care manager de proiect este tot acest D. Florin Tudor la care nici nu s-a inceput lucrarile –proiectul fiind castigat prin licitatie evident aranjata la mijocul anului trecut. Nu s-a inceput ca sa poata fi destituit actualul director – acesta este de fapt si marul discordiei –pierderea banilor de la minister. Nu se incepe lucrarea, ca urmare Directorul Ioan Lazar este invinovatit de pierderea banilor  si in final destituit. Aceasta este marea schema pe care o aplica Consiliul Judetean si D. Dan Vasile Constantin pentru scandalul actual de la S.J.U. Piatra Neamt”.investitii spital1investitii spital4investitii spital3investitii spital5

Articolul anterior

Unde se mai vând droguri în Piatra Neamț

Articolul următor

Trei intersecții periculoase între Girov și Hanul Ancuței au intrat în studiul autorităților județene

2 Commentarii

  • Adevarat ! Domnul dr, LAZAR este un bun gospodar si singurul manager care face tot ce se poate pentru spital.Cati din cei care vor sa-l dea jos pentru interese meschine au stat nu zile,ci nopti in spital supraveghind lucrarile ? Fara munca si daruirea dansului,nici nu s-ar fi putut visa la acreditarea spitalului. Lasati politica si interesele meschine pe seama unor parveniti ca acestia care conduc destinele judetului !

  • hu porcilor cu Lazar al vostru ala privatizeze spitalu pt el sa scrie in fruntea spitalului Lazar,porci nesimtiti,Spitalul judetean e al oamenilor care platesc taxe si impozite !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *