ISSN 2457 - 3973

Daniel Harpa: „Neamț – unde legendele prind viață”, proiect de suflet pentru promovarea județului

Legendele și poveștile locale reprezintă un tezaur neprețuit pentru județul Neamț, de care alte județe nu au parte. Daniel Vasilică Harpa, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, a prevăzut în proiectul său pentru turism dezvoltarea unui parteneriat cu factorii locali, prin care se vor crea circuite turistice tematice, în programul județean denumit „Neamț – unde legendele prind viață”.

 

”Bunicii noștri au o vorbă: De o comoară nedescoperită nu se poate bucura nimeni. Neamțul are nenumărate obiective turistice; nu trebuie să inventăm noi roata, trebuie doar să ne unim și să ne promovăm corespunzător!

Așadar, viziunea mea pentru următorii patru ani are la bază LEGENDELE NEAMȚULUI și OAMENII LOCULUI. SCOPUL principal este să atragem turiști și să le dăm motive să petreacă mai multe zile în județul nostru. Nu trebuie să căutăm rezolvare în alte județe, căci avem deja un exemplu de bune practici în Bison Land – Ținutul Zimbrului din zona Târgu-Neamț, singura destinație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile din Lume”, a declarat Daniel Harpa .

 

Județul Neamț este generos pentru dezvoltarea proiectelor turistice, pe care candidatul PSD le-a gândit astfel încât să fie promovate toate obiectivele:

 

Pe urmele Sfinților, la Neamț

 

Pe urmele Sfinților, la Neamț – promovarea peisajului cultural-monahal al județului Neamț, ca parte a unui circuit Ținutul Zimbrului – Bistrița – Durău – Muntele Ceahlău: „Spre Athosul României”. Turiștii vor participa la tururi ghidate și pelerinaje tematice, descoperind istoria și spiritualitatea acestor locuri sfinte (Sf. Teodora de la Sihla, Sf. Iacob Hozevitul, Sf. Gheorghe Pelerinul, icoanele făcătoare de minuni etc.).

 

Turismul Activ și Ecoturismul

 

Neamțul oferă peisaje naturale de o frumusețe rară, perfecte pentru activități în aer liber. Vom dezvolta și extinde rețeaua de trasee de drumeție și ciclism, inclusiv trasee pe Axial și Drumul Talienilor, care oferă panorame spectaculoase. Se vor amenaja zone de camping moderne pentru rulote, echipate cu toate facilitățile necesare, astfel încât turiștii să poată explora natura și să se bucure de aerul curat.

 

Ne propunem să promovăm ecoturismul și turismul activ în Neamț – unde legendele prind viață, prin crearea unor pachete experiențiale, cum ar fi:

 

Pe urme de zimbru (în Parcul Natural Vânători Neamț)

Pe urmele haiducilor din Neamț

Pe urmele scriitorilor

Pe urmele lui Ștefan cel Mare

Pe drumuri de munte – Calistrat Hogaș

Pe urmele Uriașilor, spre Vârful Toaca etc.

Atenție la moștenirea noastră culturală

 

Turismul festivalier

 

Turismul festivalier are un real succes deja, așadar vom continua cu planificarea și susținerea unor festivaluri anuale care să atragă turiști din țară și din străinătate, dezvoltând evenimentele culturale cunoscute la nivel național și internațional (Vacanțe Muzicale, Festivalul de Teatru, Festivalul de Datini și Obiceiuri, Festivalul Internațional de Folclor etc.). Vom continua să organizăm evenimente de reconstituire istorică și festivaluri care să readucă la viață vremurile de odinioară, cu străjeri și domnițe, cum se întâmplă la Festivalul Medieval Zilele Cetății Neamț. Vizitatorii vor putea participa la tururi nocturne, în care ghizii vor povesti legende locale în locuri cu o încărcătură istorică și mistică, creând astfel o experiență senzorială de neuitat.

Material comandat de organizația PSD Neamț. Cod mandatar financiar 21240002

 

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă din satele Soci și Bordea din comuna Ștefan cel Mare – Corni din comuna Bodești

Articolul următor

Coliziune în Neamţ între o cisternă care transporta carburant şi un camion! Doi răniţi grav!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular