NewsAllert :

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

  • 23 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Datoriile municipiului Piatra-Neamț, reduse la mai puțin de jumătate de administrația Dragoș Chitic

Datoriile înregistrate de bugetul municipiului Piatra-Neamț au scăzut cu peste 240 de milioane de lei, în mandatul de primar a lui Dragoș Chitic.

Potrivit datelor puse la dispoziție de administrația locală, asta înseamnă o reduce cu mai mult de jumătate din debitul pe care orașul îl are la diverși creditori, încă de acum 15 ani.

Iar asta s-a întâmplat într-o perioadă în care guvernarea a fost potrivnică municipiului Piatra-Neamț, în ultimii ani.

Spre exemplu, au fost situații în Guvernarea PSD în care orașele Bicaz și Târgu Neamț, sau alte localități conduse de primari PSD, au primit sume mult mai mari decât municipiul Piatra-Neamț, doar din ”vina” că este condus de un primar liberal.

”Cu toate că bugetul municipiului Piatra Neamţ a fost afectat, în ultimii ani, de creditele mari contractate în 2005 şi 2007, am reuşit, în perioada mandatului meu de primar să echilibrez financiar Primăria, să elimin riscurile financiare, să reduc la mai puţin de jumătate datoriile municipalităţii și să cresc încasările bugetare, pentru a putea beneficia, în fiecare an, de un buget de investiţii care să acopere cel puţin în parte nevoile oraşului. Dacă la preluarea mandatului de primar, în decembrie 2014, datoriile Primăriei Piatra Neamţ totalizau o sumă enormă, de 324 de milioane de lei, în cei 5 ani şi 3 luni în care am condus administraţia publică locală am achitat peste 240 de milioane de lei, ajungând, astăzi, ca datoria să fie redusă la mai puţin de jumătate faţă de momentul 2014, respectiv la 161 de milioane de lei”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Edilul a explicat că la momentul decembrie 2014, suma datorată de municipalitatea pietreană reprezenta de două ori bugetul anual al municipiului, iar astăzi suma rămasă mai reprezintă 80% din bugetul anului 2020.

”A fost un efort susţinut pentru a realiza această reducere consistentă a datoriei oraşului, efort care va trebui continuat şi în perioada următoare, fără a afecta întreţinerea şi buna funcţionare a oraşului. Am dat dovadă de transparenţă totală în aceşti ani, informând permanent cetăţenii oraşului despre situaţia financiară a Primăriei şi am făcut tot ce a fost posibil ca pietrenii să cunoască situaţia financiară dificilă, dar să nu o resimtă. Am ajuns, în anul 2020, la un buget local mai mare faţă de anii anteriori şi la cel mai mare buget de investiţii al Primăriei Piatra Neamţ din ultimii 6 ani”, a subliniat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Și pentru ca situația să nu fie denatură în diverse medii, este de amintit faptul că la momentul în care municipiul Piatra-Neamț se îndatora pentru diverse proiecte, Dragoș Chitic nu făcea parte din administrația publică locală!

Articolul anterior

Coronavirus – zero cazuri, Gripă – 238 cazuri, în județul Neamț

Articolul următor

ALERTĂ A fost prins șoferul care a accidentat joi un pieton în zona 1 Mai, din Piatra-Neamț

Un comentariu

  • Sincer nu prea se vede! Si in plus ai participat la crearea lor in calitate de viceprimar cand oricum erai mai activ decat in calitate de primar. Parerea mea e sa mergi la pensie ca nu ai treaba cu administratia, poate i se face mila lui Micu de la Roman sa te ia consilier

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *