ISSN 2457 - 3973

Decizie tulburătoare: Aproape 100 de cadre medicale din Spitalul Județean Neamț se autoizolează de familii!

Aproape 100 de cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț au luat o decizie tulburătoare: se vor autoizola de familii!

Medicii și asistentele medicale, aflați în linia întâi în lupta contra coronavirusului, vor astfel să își protejeze copii, soțiile sau soții, părinții și vecinii, în eventualitate în care ar fi infectați cu virusul.

Este o dovadă în plus a sacrificiului pe care majoritatea covârșitoare a cadrelor medicale îl fac pentru a salva viețile pacienților, dar și a celor dragi.

Din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț vin tot mai multe strigăte de ajutor din partea medicilor și asistentelor care sunt nevoiți să improvizeze măsuri de protecție împotriva infectării cu coronavirus.

Situația este dramatică în unitatea sanitară mai ales după ce prin diverse secții au ajuns pacienți care ulterior s-au dovedit a fi pozitivi cu Covid-19.

Deși doar 2 cadre medicale din Spitalul Județean sunt oficial infectate cu coronavirus, numărul acestora ar putea crește îngrijorător, zilele viitoare.

În tot acest timp, la Consiliul Județean Neamț – instituție în subordinea căreia se află spitalul – sunt achiziționate jante de aliaj, cauciucuri de iarnă, calculatoare și alte echipamente în valoare de 25.000 euro.

Iar societățile private și oamenii de bine scot bani din buzunarul propriu pentru a face donații la spital, pentru achiziția de echipamente medicale și materiale sanitare.

Revenind la cele 100 de cadre medicale care au solicitat autoizolarea față de familii, prefectul George Lazăr a găsit soluția ca acestea să fie cazate în municipiul Piatra-Neamț, într-o unitate care le va pune la dispoziție atât cazare cât și 3 mese pe zi.

Articolul anterior

Prefectul George Lazăr – colaborare instituțională cu 12 ONG-uri în lupta contra coronavirusului

Articolul următor

Preoții și voluntarii Protopopiatului Piatra-Neamț, alături de cadrele medicale din județ

2 Commentarii

  • Asa izzolaremcu trei mese pe zi si hotel,mai zic si eu…Asta e de fapt pensiune completa…Dar ce face femeia fara barbat si barbatul fara femeie din familie???Oricum la lupta cu care se confrunta,merita tratati in felul asta.

    • Macar atat se poate face pentru acesti oameni care stau in linia întâi, la spital!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *