ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ): „Nu permitem speculațiile din piața de combustibili!”

„Nu permitem speculațiile din piața de combustibili, destabilizarea economiei românești și vulnerabilizarea populației!”, a declarat deputatul PSD Neamţ, Ciprian Şerban.
Parlamentarul nemţean a subliniat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat miniștrilor PSD să acționeze imediat pentru a opri acțiunile speculative ale unor operatori economici care urmăresc îngroșarea profiturilor pe seama distrugerii noastre economice.
„În următoarea ședință a Coaliției, vom cere măsuri clare pentru a fi evitate, pe viitor, situații asemănătoare cu cea de ieri, de scumpire a carburanților, fără temei economic”, a explicat Ciprian Şerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
Ciprian Şerban consideră că în acest moment se acționează pe două direcții:
pe termen scurt s-au dispus controale severe la benzinăriile care au speculat prețurile la carburanți.
pe termen mediu și lung se vor introduce reguli mai stricte de comercializare pe piața de carburanți. Analizăm posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România, în corelație cu legislația europeană în materie.
„PSD are toleranță zero față de comportamentele profund speculative și prețurile aberante practicate de unele benzinării. Aseară, ANAF a început verificările. De astăzi, 100 de echipe mixte de inspectori ANAF și ANPC verifică situația pe întreg lanțul comercial de pe piata carburanților. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus inspectorilor Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor să verifice în ce măsură au fost respectate sau încălcate prevederile legale privind practica comercială incorectă. Vinovații riscă inclusiv să rămână fără autorizația de funcționare”, a atenţionat deputatul Ciprian Şerban.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că ministrul Muncii, Marius Budăi, a dispus ca Inspecția Muncii să demareze imediat o campanie națională de control în toate benzinăriile pe componenta de sănătate și securitate în muncă și relații de muncă.
„Operatorii din piață trebuie să înțeleagă că benzina și motorina nu sunt produse oarecare! Prețul lor poate afecta grav economia națională și de aceea statul nu poate fi indiferent”, a mai spus Ciprian Şerban (PSD Neamţ).

Articolul anterior

Un nou accident pe trecerea de pietoni în Piatra-Neamţ. Victimă – o elevă de 16 ani.

Articolul următor

Program cu publicul în două schimburi și în week-end la Serviciul de Pașapoarte Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.