ISSN 2457 - 3973

Deputatul Iulian Bulai (USR Neamţ) l-a chestionat pe ministrul Proiectelor Europene cu privire la noul SJU şi la A8

Deputatul Iulian Bulai (USR Neamţ) l-a chestionat pe ministrul Proiectelor Europene cu privire la noul spital judeţean şi la A8, Iinformează un comunicat de presă al organizaţiei politice.

Întrebările au fost adresate în cadrul întâlnirii de marţi (5 septembrie) a Comisiei pentru Afaceri Europene, în care a fost audiat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Întrebările deputatului Iulian Bulai au fost:

 

  1. Noul Spital Județean Neamț este în pericol de a nu fi construit prin fonduri europene. Cum îi ajutați pe oamenii din teritoriu să ajungă să depună documentația pentru a nu pierde bani pentru cele 25 de spitale? Pentru că acasă treaba nu este așa de roz cum pare în Parlament. Spitalul Județean, care în subordonarea CJ, condus de PSD, este în risc de a nu fi contruit pentru că documentația nu este gata. Cum îi ajutați pe oameni?

 

  1. 6,5 miliarde de euro este costul estimat pe tronsonul montan al A8, înttre Leghin-Vânători și Miercurea Nirajului. Ați fost informat, vi s-a trimis solicitare de către Ministerul Transporturilor cu privire la acest angajamant financiar pentru această investiție cu fonduri europene?

 

În ceea ce privește noul spital județean, ministrul Adrian Câciu a spus că există toată deschiderea la minister privind sprijin pentru ca documentațiile să fie terminate cât mai repede.

Referitor la Autostrada A8, ministrul Fondurilor Europene a precizat că se caută soluții pentru suplimentarea finanțării.

Răspunsul ministrului Câciu arată că responsabilitatea principală este a CJ Neamț, mai precizs a aparatului tehnic, care trebuie să lucreze mai repede și mai bine, dacă există dorința reală de a avea un spital nou în Neamț, construit cu bani europeni. Voi continua să monitorizez acest proiect și voi ajuta ori de câte ori va fi nevoie pentru că nemțenii au nevoie de un spital nou, în care să fie oferită îngrijire la standarde europene, a declarat deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene.

Articolul anterior

Şofer drogat depistat conducând cu viteză peste limita legală în Neamţ

Articolul următor

Trei hotărâri importante luate marţi de CJSU Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular