ISSN 2457 - 3973

Deputatul Laurenţiu Leoreanu anunţă modernizarea şi extinderea Şcolii „Costache Negri” din Roman

Şcoala „Costache Negri” din municipiul Roman va fi modernizată şi extinsă în cadrul unui proiect în valoare de 24 milioane lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Anunţul a fost făcut, astăzi, de deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL Neamţ), care a subliniat că în contract sunt prinse şi modernizări ale unor străzi din cartierul Petru Rareş.
„O nouă școală din municipiul nostru va fi modernizată și extinsă, cu noi facilități pentru copii! Mai exact, zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea și dotarea corpului B și a sălii de sport a școlii Costache Negri. De asemenea, vor fi renovate noi străzi din cartierul Petru Rareș, pentru că acest contract vizează și reabilitarea și modernizarea drumurilor din această zonă a municipiului Roman! Valoarea totală a investiției se ridică la peste 24 milioane de lei. Modernizarea va fi făcută prin fonduri europene, mai exact prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării. Nu mai puțin de 98% dintre fonduri sunt bani europeni, fonduri nerambursabile care vor veni și vor sprijini bugetul primăriei municipiului Roman în demersul privind dezvoltarea urbei noastre. Ca și celalalt proiect pe care l-am anunțat deja, cel legat de partea de est a municipiului (școala Carol l și obiective din cartierul Nicolae Bălcescu) și acesta va intra rapid în pregătirea documentației privind achiziția publică, care trebuie să aibă loc în prima parte a acestui an”, a declarat deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu.
Parlamentarul romaşcan a cerut ca lucrările să înceapă cât mai repede, pentru că trebuie să se încheie pana la sfârșitul anului 2023.

Articolul anterior

Ciprian Şerban (vicepreşedinte Camera Deputaţilor): „Măsurile PSD sunt măsuri pentru oameni!”

Articolul următor

Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.