ISSN 2457 - 3973

Deputatul Leoreanu: Construcția A7, autostrada care va lega Moldova de București, se apropie de începerea efectivă a lucrărilor.

Construcția A7, autostrada care va lega Moldova de București, se apropie de începerea efectivă a lucrărilor – a declarat deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu.
Parlamentarul a explicat că pentru sectorul Ploiești – Buzău, cu privire la cele trei loturi aferente, au fost deja desemnați câștigătorii licitației și s-au emis autorizații de construire.
“Pentru sectorul Buzău – Focșani, împărțit în patru loturi, cu o valoare totală estimată de 4,1 miliarde de lei, de astăzi a început depunerea ofertelor, după o scurtă întârziere generată de cele peste 600 de clarificări solicitate. Urmează loturile care vor conecta localitățile Focșani – Bacău – Roman – Pașcani, evoluție pe care o urmăresc cu mare atenție și interes”,  a subliniat deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu.
Parlamentarul liberal a precizat că finanțarea acestor tronsoane se va realiza prin PNRR, fiind o prioritate națională, iar pentru Regiunea Nord-Est o investiție esențială dezvoltării economice pe termen mediu și lung.
Alocarea de fonduri prin PNRR impune obligația ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul anului 2026, ceea ce crează o presiune utilă accelerării tuturor demersurilor.

Articolul anterior

Dezastru sanitar constatat de DSP la spitalele din Piatra-Neamţ şi Roman

Articolul următor

Noi zone de tarifare pentru parcările publice din Piatra-Neamţ. Din iunie creşte şi tariful!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular