ISSN 2457 - 3973

Deputatul Leoreanu (PNL Neamţ): Încă un pas uriaş pentru realizarea tronsonului de autostradă Bacău-Roman-Pașcani!

Încă un pas uriaş a fost făcut pentru realizarea tronsonului de autostradă Bacău-Roman-Pașcani, a anunţat deputatul Laurenţiu-Dan Leoreanu (PNL Neamţ).
Parlamentarul a precizat că au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru acest tronson de către Consiliul Tehnico – Economic din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
„Este un pas extrem de important spre realizarea acestui sector de autostradă, obiectiv central în activitatea mea, vital pentru municipiul Roman, atât pentru fluidizarea traficului spre sudul României, cât și pentru conectarea – în zona Pașcani – la viitoarea autostradă Iași – Tg. Mureș. Municipiul Roman își păstrează astfel poziția strategică în zonă, fiind conectat la rețeaua de autostrăzi din Moldova, element esențial pentru păstrarea dinamicii de dezvoltare economică, pe termen mediu și lung”, a declarat deputatul Laurenţiu-Dan Leoreanu.
Pentru stabilirea acestei soluții tehnice finale au fost realizate 653 de foraje geotehnice, 255 de profile geofizice și 80 de investigații geotehnice dinamice tip super-greu.
Tronsonul, cu o lungime de 77,39 km, va cuprinde: 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate; 9 noduri rutiere;1 centru de întreținere și coordonare; 50 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice, 4 parcări securizate; 4 parcări de scurtă durată și peste 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecție.
Finanțarea acestui sector de autostradă se va realiza prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Asta arată că este o prioritate pentru România și că pașii se vor face în cel mai rapid mod posibil, iar eu voi urmări cu maximă atenție și implicare dinamizarea acestui proiect”, a adăugat parlamentarul nemţean.

Articolul anterior

Şoferul beat care a comis accidentul mortal din Piatra-Neamţ, arestat la domiciliu

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamţ începe demolarea construcţiilor ilegale. Lista cu primele 15.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.