ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mara Calista (PNL Neamţ): Două planuri concrete pentru persoanele cu autism.

Două planuri concrete pentru sprijinul persoanelor cu tulburări din spectrul autism au fost pregătite în Parlament, a declarat deputatul PNL Neamţ Mara Calista.
Parlamentarul a explicat că, după mai bine de un an de zile de discuții și întâlniri, s-au aşezat la aceeaşi masă a dialogului factori de decizie din Legislativul şi Executivul României, și specialiști din cadrul ONG-urilor în domeniu.
“Sunt 2 planuri de acțiune pe care le avem în discuție: Includerea în COR și recunoașterea ocupației de analist comportamental şi stabilirea unul plan clar de decontare a terapiei pentru copiii cu tulburări din spectrul autism care să răspundă realităților zilelor noastre. Dacă în ceea ce privește decontarea au fost făcuți deja pași importanți în acest sens de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu privire la ocupația de analist comportamental s-a ajuns la concluzia unanimă că această comunitate de copii și adulți extraordinari, dar stigmatizați din cauza problemelor de care suferă, este extrem de necesară și recunoscută în practică atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat deputatul Mara Calista.
Parlamentarul liberal a adăugat că formarea resursei umane care să ajute la dezvoltarea acestei comunități în armonie cu societatea în care trăim, incluziunea acestora în câmpul educațional de masă, dar și oferirea resurselor financiare necesare sunt acțiunile pe care le va concretiza în perioada imediat următoare.
“Mulțumesc Raluca Turcan, Ioana Mihăilă, Anca Dragu, Ștefan Pălărie, Oana Țoiu, Andrea Csep, Mădălina Turza (alături de care am început acest demers acum un an), Florica Cherecheș, dar și reprezentanților ONG-urilor care au fost astăzi alături de noi. Mulțumiri speciale se îndreaptă către Ana Turtureanu și Anca Dumitrescu pentru că mi-au arătat ce înseamnă această comunitate și cum putem ajuta concret pe mai departe”, a mai spus deputatul PNL Neamţ.

Articolul anterior

O femeie şi copilul ei de un an, răniţi într-un accident la Roman

Articolul următor

Coliziune între 2 autoturisme în satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *