ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mara Calista (PNL Neamţ): „Taberele pentru copii vor putea fi plătite cu vocuhere de vacanţă!”

Deputatul Mara Calista (PNL Neamţ) a anunţat că miercuri a votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea alin.(6) al art.24 din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.
Pentru a-i ajuta pe cetățeni în această perioadă complicată, valoarea nominală a unui tichet de masă a fost majorată, printr-un amendament susţinut de parlamentarul nemţean, de la 20,17 lei/zi, la 30 de lei/zi, începând cu data de 1 iulie 2022.
„Această majorare înseamnă tichete în valoare de aproximativ 600 lei lunar, cheltuiala deductibilă pentru angajator și sumă pentru care angajatul datorează doar impozitul pe venit, în procent de 10%. De asemenea, prin această lege voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor”, a declarat deputatul Mara Calista.

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamţ, anunţ important pentru persoanele cu actele de identitate expirate

Articolul următor

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): Legătura rutieră dintre Neamț și Iași, prin Boghicea – Nistria, asfaltată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *