ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Deputatul Mugur Cozmanciuc, fost preşedinte al PNL Neamţ, a fost achitat, luni (2 mai 2022), de completul de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Magistraţii au precizat că fapta pentru care a fost trimis în judecată de DNA „nu există”.

Decizia poate fi atacată cu recurs tot la ICCJ, la completul de 5 judecători.

Dosarul a fost trimisă spre judecare pe 23 februarie 2021 iar procurorii DNA îl acuzau pe deputatul Mugur Cozmanciuc de trafic de influenţă.

Anchetatorii spuneau în rechizitoriu că acesta ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

„Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, preciza rechizitoriul DNA.

Mugur Cozmanciuc a declarat la momentul trimiterii în judecată că este surprins de decizia procurorilor dar îşi va dovedi nevinovăţia.

„Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că ”această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Mai înțeleg că abia de acum primesc șansa reală de a mă apăra”, declara Mugur Cozmanciuc.

Completul de 3 judecători de la ICCJ l-a achitat, astăzi, pe parlamentarul nemţean.

La momentul punerii sub acuzare de DNA, Mugur Cozmanciuc era preşedintele PNL Neamţ, funcţie din care a demisionat.

Articolul anterior

A început cosirea spaţiilor verzi din Piatra-Neamţ. Iată calendarul acţiunilor.

Articolul următor

Grav accident rutier la Agapia. Trei persoane au fost rănite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.