ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): „Agenda strategică a UE pentru perioada 2024 – 2028 răspunde provocărilor întâmpinate!”

Agenda strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2024 – 2029 a fost realizată pentru a răspunde provocărilor pe care le întâmpinăm – a declarat, astăzi, deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).
Parlamentarul nemţean susţine că noile priorități au fost adaptate pentru a răspunde provocărilor ridicate de peisajul politic global.
Acesta este remodelat de competiția strategică, precum și de instabilitatea globală în creștere și de încercările de a submina ordinea internațională bazată pe reguli.
„În fața provocărilor fără precedent, de la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, lupta împotriva schimbărilor climatice, situația din Orientul Mijlociu și atenuarea impactului pandemiei de COVID-19, UE a apărut mai puternică și mai unită. Pentru a continua pe această cale, liderii UE, prin măsurile și acțiunile incluse în Agenda Strategică a UE, va aborda aspirațiile cetățenilor săi și își va consolida competitivitatea, va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, va aborda migrația și va prelua conducerea în abordarea provocărilor globale. Destinul nostru este în propriile noastre mâini. Avem talentul, curajul și viziunea de a ne modela viitorul cu succes. Această agendă strategică este angajamentul nostru comun de a servi fără echivoc cetățenii noștri și de a îndeplini obiectivul nostru fondator de pace și prosperitate”, a subliniat deputatul Mugur Cozmanciuc.
Parlamentarul nemţean a explicat că apartenența României la Uniunea Europeană ne oferă perspective și șansa de a face parte dintr-o familie, care găsește și propune soluții pentru a combate provocările care ne așteaptă.

Articolul anterior

Andrei Carabelea nu este de acord cu decizia de dizolvare a BPL al PNL Piatra-Neamţ

Articolul următor

Seara lăutărească de la Vacanţele Muzicale, gustată din plin de sute de pietreni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular