ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc (preşedinte PNL Neamţ): Aproape 30 miliarde euro pentru dezvoltarea României prin PNRR!

Planul Național de Redresare și Reziliență pune la dispoziţie aproximativ 30 miliarde de euro pentru dezvoltarea României, a declarat, joi, preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc!
Liderul PNL Neamţ a precizat că vrea ca mare parte din aceste fonduri să fie accesate pentru dezvoltarea județului Neamţ.
Deputatul Mugur Cozmanciuc a explicat ce proiecte vor fi finanțate cu aceste fonduri:
Se vor aloca 2,2 miliarde de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor și consolidarea clădirilor la cutremur, ceea ce va însemna o îmbunătățire a condițiilor de trai.
4,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi în paralel cu promovarea unui transport cât mai puțin poluant.
Îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate – 3 miliarde de euro
Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială, de circa 4 miliarde de euro. Pentru digitalizarea în acest domeniu vor mai fi alocați 780 milioane de euro.
Tranziție verde: 1,3 miliarde de euro alocate pentru diversificarea și multiplicarea surselor de energie regenerabilă, 1,5 miliarde de euro pentru împădurirea masivă, 4 miliarde de euro pentru combaterea secetei și irigații și alte 5 miliarde de euro pentru promovarea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii feroviare.

Articolul anterior

Trei bătăuşi sunt căutaţi de poliţiştii din Neamţ

Articolul următor

Avertizare Salvamont: Risc maxim de avalanşă în Ceahlău!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *