ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc: „Ziua Naţională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor!”

Ziua Naţională a României este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, a declarat, astăzi, deputatul Mugur Cozmanciuc.
Parlamentarul nemţean a subliniat că desăvârşirea unităţii naţionale la finalul anului 1918, prin unirea Vechiului Regat cu Basarabia (27 martie/9 aprilie 1918), Bucovina (15/28 noiembrie 1918) şi Transilvania (18 noiembrie/1 decembrie 1918), a creat un impact pozitiv la nivel mental al românilor.
„1 Decembrie 1918 a fost şi va rămâne evenimentul cel mai important din istoria statului român, înscris adânc în sufletul şi conştiinţa românească, un ideal care a îmbinat veacuri de zbucium, speranţă, lacrimi, dorinţă cu clipe de biruinţă. Este un prilej în care fiecare dintre noi trebuie să aducă un omagiu profund pentru cei care au făcut jertfa supremă pentru apărarea şi întregirea teritoriului naţional. Generaţiei eroice de la 1918, pentru cugetul, curajul, onoarea şi dragostea de ţară îi datorăm respectul nostru profund”, a precizat deputatul Mugur Cozmanciuc.
Deputatul nemţean a precizat că, de Ziua Națională, nu celebrăm doar un eveniment istoric, ci și valorile și energiile pe care pe care acel eveniment le-a generat și care ne dau forța interioară de a continua lupta cu un adversar nemilos, pandemia de Covid-19.
„Rămân consecvent ideii că românii şi-au găsit și își vor găsi mereu resursele de a merge mai departe. Modul cum ni s-a schimbat viața ne-a atins pe toți, însă durerea provocată de dispariția celor dragi nouă nu poate fi alinată. Îmi exprim întreaga recunoștință față de fiecare român care sprijină eforturile cadrelor medicale și militare, și, în mod special față de acei oameni care, zi de zi, luptă cu pandemia. România şi-a asumat, cu seriozitate şi fermitate, un viitor în marja spiritului şi valorilor comune alianţelor din care face parte. Contextele geopolitice şi geostrategice şi complexul de securitate în care se află România îndeamnă la cultivarea păcii şi unităţii. Am fost martorii unor evenimente nedorite care au testat rezilienţa structurilor din care facem parte. Fie că vorbim de NATO sau UE, ambele alianţe au pus în lumina reflectoarelor latura lor de procese evolutive, deopotrivă complexe şi dinamice. 1 Decembrie este prin excelenţă un îndemn la unitate, solidaritate, cumpătare şi mândrie naţională. Cred că naţiunea română are resurse umane şi materiale pentru a-şi îndeplini idealurile. Nimeni nu le poate lua românilor curajul, jertfa şi spiritul de sacrificiu, elemente adânc înrădăcinate în fiinţa naţională”, a mai spus parlamentarul.
Mugur Cozmanciuc a reamintit că România este astăzi o naţiune care a demonstrat umanităţii că doreşte o schimbare, că are valorile materiale şi umane necesare care să îndeplinească acest lucru. Democraţia a devenit un bun al nostru al tuturor şi trebuie apărată cu orice preţ.
„România este astăzi capabilă să furnizeze încredere partenerilor ei, să ofere stabilitate la nivel regional şi continental.
Mesajul pe care doresc să-l transmit este acela al unei construcţii statale solide fundamentată în jurul solidarității, unității, fermității, care să treacă și acest test al pandemiei. La mulți ani, români, La mulți ani, România!”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

Dosar penal în urma incendiului de pe Pietricica

Articolul următor

Accident rutier la Alexandru cel Bun. Coliziune între două autoturisme soldată cu o victimă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *