ISSN 2457 - 3973

Deputatul Oana Bulai: Copiii din centrele de plasament pot fi ajutați mai mult.

Copiii din centrele de plasament pot fi ajutați mai mult, este de părere Oana Bulai, deputat PSD de Neamț.
Parlamentarul a dat exemplul a zece tineri crescuți în centre de plasament care u primit șansa unui nou început.
”O casă, promisiunea unei slujbe, ateliere pentru a învăța abilități sociale și, cel mai important, sentimentul că au pentru prima dată o plasă de salvare. Programul în care sunt implicați se numește „Plan de viață“ și e derulat de Asociația The Social Incubator. De regulă, foarte puţini din acești copii reuşesc să termine un liceu şi apoi o facultate. Odată ieşiţi din plasament, pentru mulţi începe decăderea, pentru că nu au nici o direcţie în viaţă. Ceea ce a realizat această asociație este un exemplu demn de urmat, prin diverse programe de acest tip se pot realiza lucruri frumoase. Poate așa, după modelul celor care au făcut ceva concret pentru copiii fără părinți, învață și Guvernul PNL- USR – UDMR ceva. Acești adolescenți au nevoie de sprijin susținut din partea statului care este părintele acestor copii și ar trebui să fie un exemplu de bune practici. Ne dăm seama că un tânăr este integrat în societate în momentul în care are şanse egale cu colegii lui, are un loc de muncă, are o locuinţă, îşi întemeiază o familie, participă la viaţa comunităţii. Din păcate, legislația nu impune o urmărire a evoluției lor și nici măcar existența unui serviciu care să le mai ofere, cel puțin pentru o perioadă, consiliere”, a declarat deputatul Oana Bulai.
Parlamentarul social-democrat este de părere că România trebuie să ofere speranţă ”celor mai trişti copii din lume – orfani, abandonaţi sau vulnerabili” ajutându-i să crească în cadrul unei familii şi în siguranţa unui cămin.
Oana Bulai este cunoscută ca fiind una dintre persoanele cele mai implicate în proiecte sociale, înainte de a fi aleasă deputat din partea PSD Neamț.

Articolul anterior

Accident cu 3 victime pe E85, la Botești

Articolul următor

Noi date despre vaccinarea anti-COVID din Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *