ISSN 2457 - 3973

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamț): ”România a pierdut 451.895 de copii. Sunt copii care au abandonat școala”

Deputatul PSD Neamț, Oana Bulai, a atras atenția, marți, asupra consecințelor pe care le are abandonul școlar. Asta cu atât mai mult cu cât măsurile luate de Guvern în pandemie au încurajat abandonul școlar, în detrimentul stimulării copiilor de a veni la școală.
”România a pierdut 451.895 de copii. Sunt copii care au abandonat școala. Cei mai mulți sunt condamnați să rămână în sărăcie. Un raport publicat de către ONU, în luna mai a acestui an, ne preciza că mai mult de 770 milioane de elevi sunt afectați direct de efectele produse de pandemia de SARS-CoV-2, la nivel mondial, prin măsura închiderii școlilor sau a universităților. Studiile arată că situația era deja dramatică și la nivel național, unde doar 15,2% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au finalizat opt clase. Procentul prezintă creșteri de la an la an. După 10 luni de pandemie, încă discutăm despre competențe insuficiente, despre încrederea scăzută a cadrelor didactice, a elevilor și studenților în sistemul de școală online. Actualul Guvern al României nu are până în prezent un program național clar și resurse financiare alocate direct și eficient pentru cursuri de pregătire, de formare a competențelor digitale, de aprofundare a unor metode didactice alternative, inovative de lucru în noua situație”, a declarat deputatul Oana Bulai.
Parlamentarul social-democrat a subliniat faptul că România are nevoie de un proiect de țară pentru a reduce abandonul școlar în rândul tinerilor elevi.
”Este trist, pentru că peste alți 4 ani cei care acum au 14 ani sunt cei care votează, mai apoi, dacă vor reuși, intra în câmpul muncii. Ei vor fi cei care vor reprezenta societatea”, a explicat deputatul Oana Bulai.

Articolul anterior

Fost director al Spitalului Județean Neamț – trimis în judecată de DNA la pachet cu un șef din CJ Neamț!

Articolul următor

Deputatul Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Platforma pentru programarea vaccinului anti COVID este operațională!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *