NewsAllert :

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

Petrecere de botez cu 150 de persoane, întreruptă de polițiștii din Piatra-Neamț

Grav accident pe pârtia de la Durău. O bunică și nepotul, luați cu SMURD-ul.

COVID/ Cifrele pandemiei în Neamț: 12.000 infectări, 9.300 vindecări, 337 decese. Iată toate datele!

Trei centre de vaccinare în Neamț pentru etapa a doua care începe luni, 18 ianuarie. Doze insuficiente față de cereri!

  • 21 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

Deputatul Răzvan Cuc refuză pensia specială

• Răzvan Cuc a anunțat încă de ieri că în ultima zi de deputăție va demisiona din Camera Deputaților, pentru a nu avea un mandat complet de parlamentar, astfel încât să nu beneficieze de pensie specială
• „Toți suntem egali! Nu vreau pensie specială!“, a precizat candidatul PSD Neamț la Senatul României
• rămâne de văzut câți alți parlamentari din județ vor avea aceeași atitudine și nu se vor lăsa mânați de interese personale

Deputatul Răzvan Cuc, candidat al PSD Neamț la Senat, vine cu un exemplu extrem de interesant pentru politica românească. Aliniindu-se la modelul altor pesediști, inclusiv al președintelui social-democraților, Marcel Ciolacu, el va renunța în ultima zi a mandatului de deputat la acest statut, astfel încât să nu poată beneficia de pensie specială, cum se întâmplă în cazul tuturor membrilor Senatului și Camerei Deputaților care au cel puțin un mandat integral.

„Toți suntem egali! Nu vreau pensie specială! Spunem «STOP» privilegiaților sistemului de pensii! Pentru un stat sănătos există un singur principiu corect: cât contribui, atât primești la pensie! Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială. Beneficiarii pensiilor speciale sunt doar parlamentarii care au cel puțin un mandat întreg. Nu am nevoie de astfel de privilegii, nu vreau să beneficiez de pensie specială! Susțin impozitarea pensiilor speciale, singura variantă constituțională pentru a stopa aceste beneficii care nu fac altceva decât să producă inechități în sistemul de pensii. Sunt curios dacă și colegii mei din Parlament – Mugur Cozmanciuc (PNL), Laurențiu Leoreanu (PNL), Eugen Țapu Nazare (PNL) și Iulian Bulai (USR) își asumă o astfel de decizie. Sau ne demonstrează încă o dată că sunt susținători ai pensiilor speciale?“, a întrebat, retoric, deputatul Răzvan Cuc.
Mandatele actualilor deputați și senatori încetează în decembrie 2020. Pe data de 6, luna viitoare, românii sunt așteptați la urne pentru alegerea viitorilor parlamentari, care își vor desfășura activitatea în cele două camere decizionale în următorii 4 ani.
Pe lista candidaturilor la Senat din partea PSD Neamț se regăsesc Răzvan Cuc – ministru, Florentina Moise – profesor, Neculai Avădanei – doctor, Adrian Bourceanu – avocat și Ionuț Ciocoiu – profesor, iar lista pentru Camera Deputaților va fi deschisă de către deputatul Ciprian Șerban, urmat de către Oana Bulai – consilier de stat cabinet prim-ministru, Remus Munteanu – ministru secretar de stat, Cătălin Zamfira – deputat, Gabriela Lucachi – medic, Toni Covasan – primar, Ovidiu Niță – primar, Octavian Diaconița – jurist, Radu Tudorel și Constantin Păduraru – consilieri județeni.

Articolul anterior

PMP a prezentat programul de guvernare „Mişcăm România”

Articolul următor

Mara Calista (candidat PNL Neamț): Pilonului II de pensii administrate privat trece pragul de 70 de miliarde de lei active.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *