ISSN 2457 - 3973

Descinderi la traficanți de droguri din Piatra-Neamț, Dumbrava Roșie și Borlești

Procurorii DIICOT Neamţ împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Neamţ au efectuat 6 percheziții domiciliare în Piatra-Neamț, Dumbrava Roșie și Borlești la persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, mai multe persoane au achiziţionat cantităţi importante de droguri de risc şi mare risc, pe care le-au comercializat pe piaţa ilicită din municipiului Piatra Neamţ şi a localităţilor limitrofe, obţinând astfel importante beneficii materiale.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, a fost identificată şi ridicată, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 3,400 kg cannabis masă uscată şi 19 kg masă umedă – resturi de tulpini şi frunze.

De asemenea, au fost indisponibilizate o instalație artizanală de cultivare și uscare a cannabisului indoor și 4 telefoane mobile.

”În cursul aceleiași zile, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict, în localitatea Borlești, fiind depistat un bărbat, de 40 de ani, care deținea, într-un autoturism, 50 de grame de substanță de culoare verde-olive, cu aspect de cannabis. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi procurat și deținut droguri de risc și mare risc, pe care ulterior le-ar fi comercializat, în județul Neamț. 10 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii. În baza probatoriului administrat, față de 4 persoane, cu vârste între 25 și 40 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc”, se arată într-un comunicat de presă al IJP Neamț.

În cursul zilei de azi, cei 4 inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Neamţ, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic al IPJ Neamţ, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamţ şi al cadrelor de jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Neamţ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Articolul anterior

Ministrul Agriculturii, la Neamţ: ”Miliarde de euro pentru modernizare și pentru promovarea produselor locale”

Articolul următor

Peste 200 cazuri noi COVID-19 în Neamț! Iată incidența, joi – 12 noiembrie, în fiecare localitate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.