ISSN 2457 - 3973

Diplome pentru a treia promoție de stiliști formați de DGASPC Neamț

A treia promoție de coafori-stiliști formați de DGASPC Neamț și-a primit diplomele de absolvire la sfârșitul acestei săptămâni, acestea fiind înmânate în cadru festiv chiar de unul dintre mentorii Wella sosiți din Noua Zeelandă. Cursul de formare este o continuare a proiectului demarat de DGASPC în parteneriat cu UNICEF și WELLA în 2014 prin care s-a dorit să se ofere un viitor mai bun tinerilor din sistemul de protecție al județului Neamț prin formarea abilităților de viață. Totodată, beneficiarii au primit o  calificare profesională recunoscută la nivel național care le permite integrarea pe piața muncii sau chiar deschiderea unei mici afaceri.

Ca și la precedentele cursuri de formare din 2014 și 2015 și de această dată au fost instruiți 20 de tineri și adolescenți din sistemul de protecție, cu toții absolvind cu brio cursurile de coafură, obținând la final diplome care le atestă calificarea și le oferă șansa reală de a fi integrați în societate și a căpăta încredere că își pot lua viața în propriile maini.

Formarea profesională reprezinta o componentă importantă a educației de calitate care poate contribui la încadrarea în muncă a tinerilor și este totodată o preocupare constantă a DGASPC Neamț pentru asigurarea viitorului acestor copii. Cursurile au avut multiple beneficii printre cele mai importante numărându-se creșterea preocupării pentru aspectul și sănătatea cursanților și a celor din jur precum și asigurarea independenței sociale și materiale prin obținerea unei profesii care le va permite să-și asigure veniturile necesare traiului de zi cu zi. Tinerii au fost foarte deschiși și interesați de aceste formări profesionale ceea ce a făcut să ajungem acum la a treia promoție de absolvenți. Le doresc tuturor să își contruiască o carieră frumoasă și de succes și îi asigurăm de tot suportul nostru pentru integrarea socială și profesională“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

A treia ediție a cursurilor de formare realizate în cadrul Atelierului „Învăţ, ştiu, pot!“ a demarat în 2016 și s-a realizat pe parcursul a peste 6 luni.

În cadrul celor trei cursuri de formare în meseria de coafor peste 60 de beneficiari ai sistemului de protecție din Neamț au obținut diplome  recunoscute de Autoritatea Națională pentru Calificare (fostul Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor- CNFPA).

Articolul anterior

Municipiul Piatra Neamț se promovează la Târgul de Turism al României cu marile evenimente ale anului

Articolul următor

Jurnalista Catrinel Cojocaru (corespondent Antena 1 Neamț) este nominalizată în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular