ISSN 2457 - 3973

Dispar microbuzele de călători din Piatra-Neamţ! Troleibuzul devine unic operator în oraş!

SC Troleibuzul va deveni operator unic de transport în municipiul Piatra-Neamţ, începând din septembrie 2022.

Anunţul a fost făcut astăzi de directorul societăţii, Cristian Sauciuc. Acesta a explicat că desemnarea societăţii Troleibuzul ca operator unic este o cerinţă a Uniunii Europene pentru a finanţa proiectul de achiziţie a autobuzelor electrice.

„Din septembrie 2022, SC Troleibuzul va fi singurul operator de transpor public în comun din municipiul Piatra-Neamţ. De aceea trebuie să fim pregătiţi din iulie să punem la dispoziţie 50-60 autobuze pe Piatra-Neamţ şi zona adiacentă. Prin fondurile europene s-a impus ca oraşul să fie străbătut doar de autobuze electrice şi noi vom fi singurii care vom opera pe raza municipiului Piatra-Neamţ. Avem şi 10 autobuze de mici dimensiuni care vor pătrunde pe străzile adiacente marilor bulevarde. Oricum se reaşează toate traseele din Piatra-Neamţ, pentru că unele trasee nu sunt profitabile”, a declarat directorul Troleibuzul S.A.

Cristian Sauciuc crede că toate cele 41 autobuze electrice, achiziţionate de Consiliul Judeţean prin fonduri europene dar şi printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, să fie pe trasee în 2023.

Astfel, în septembrie 2022 se va opera doar cu o parte din ele, suficiente pentru a suplini dispariţia microbuzelor.

Pe de altă parte, Troleibuzul vrea să opereze şi pe zona metropolitană cu 30 autobuze.

Cristian Sauciuc a subliniat că tot pe fonduri europene, la Troleibuzul va fi construită o staţie ITP dar şi hala pentru autobuze, cu 41 staţii încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă.

„Troleibuzul este o societate care astăzi stă pe picioarele ei. Nu zic că s-au rezolvat toate lucrurile, dar va fi mai bine de la an la an”, a mai spus directorul Troleibuzul, Cristian Sauciuc.

Numit în funcţie în primăvara acestui an, Cristian Sauciuc a reuşit să crească profitul societăţii de la 2.000 (două mii!!!) lei anul trecut, la 320.000 lei în momentul de faţă. Adică de 160 ori. Cum a reuşit, într-un material viitor.

Articolul anterior

Nemțenii sunt așteptați la Târgul de Crăciun!

Articolul următor

Cum a reuşit manangerul Cristian Sauciuc să crească profitul Troleibuzul, în cateva luni, de 160 de ori?!

Un comentariu

  • sunteți siguri ca vor fi fiabile microbuzele electrice??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.