ISSN 2457 - 3973

Dispensar medical în Piatra-Neamţ unde tavanul cade în capul pacienţilor (foto-galerie)

Municipiul Piatra-Neamţ, martie 2022. Oraş european, servicii medicale europene. Sanchi! (pardon de expresia necademică)

Sună a reclamă dar nu este nici pe departe! Este doar o amară ironie a ceea ce se întâmplă la unul din dinspensarele umane din oraş, situat la câteva sute de metri de centru. Repetăm, dispensar din oraş, nu din mediul rural!

Este vorba de clădirea dispensarului din zona ITM Neamţ, unde îşi desfăşoară activitatea mai mulţi medici de familie dar şi un laborator de analize medicale.

Aici, toţi cei care urcă spre cabinete sunt sfătuiţi să aibă grijă la tavan. Ca să nu vină cu o boală şi să plece cu capul crăpat. Mai lipseşte un anunţ să vii cu o cască de protecţie, ca pe şantier…

Parafrazând celebrul film „Don’t Look Up” (Nu priviţi în sus), la dispensarul în cauză oamenii aleg viceversa. Să se uite în sus ca să nu le cadă în cap vreo bucată de beton.

Şi asta chiar de la intrarea în clădire, pentru că tencuiala exterioară cade fix în zona de acces.

Situaţia nu este de azi, de ieri. Dar nimeni, absolut nimeni din autorităţile competente (Inspecţia de Stat în Construcţii, DSP şi alte instituţii cu oameni bine tolăniţi prin birouri) nu a luat măsuri. Până, Doamne fereşte, vom avea prima situaţie în care un om va fi rănit! Şi atunci controalele vor găsi un ţap ispăşitor şi vor ascunde de fapt mizeria din sistem.

Nici nu vrem să ne gândim dacă vreun copil sau vreun bătrân, oameni fragili, ar  fi răniţi.

Promitem că vom reveni asupra subiectul şi în alte forme, dacă nici o instituţie abilitată nu se va sinchisi să ia măsuri!

Articolul anterior

Puteţi plăti impozitele la oficiile poştale din Piatra-Neamţ. Când va merge sistemul informatic…

Articolul următor

FOTO Doi răniţi în urma unui accident rutier produs într-o intersecţie din Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.