ISSN 2457 - 3973

Doar 2 piețe din Neamț, autorizate să vând miei. Uite cu cât se vând la Piatra-Neamț.

Doar 2 piețe sunt autorizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Neamț să comercializeze miei, acestea fiind Piața Centrală din Piatra-Neamț și Piața Săbăoani. Totodată, potrivit informațiilor furnizate de DSVSA Neamț, în județul Neamț nu există niciun târg sau obor unde pot fi vânduți legal miei, vii sau la carcasă.

Sacrificarea ovinelor se poate face doar la 3 abatoare care sunt autorizate în acest sens, respectiv la cele din Piatra-Neamț, Săvinești și Zănești.

Chiar și așa, mii de miei au fost sacrificați ”tradițional” de crescătorii de oi ca mai apoi să fie vânduți către nemțeni.

În Piața Centrală din Piatra-Neamț, comercianții spun la unison că mieii au fost sacrificați la abatoarele autorizate și că au documentele medicale veterinare care atestă că sunt buni de consum.

Mieii se vând în general la carcasă iar cei care au 5-6 kilograme se vând cu 18 lei/kilogram. Cârlanii de 14-16 kilograme au prețuri de 22 lei/kilogram. Pentru cei mai pretențioși și care nu suportă mirosul de oaie a apărut ca alternativă carnea de ied. Aceasta se vinde cu prețuri între 20 și 22 lei pe kilogram.

 

Articolul anterior

Spitalul Regional Iași bate pasul pe loc. Verde de la Comisia Europeană, roșu de la Guvern

Articolul următor

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Vă doresc tuturor sărbători fericite, pace în suflet și speranța că mâine va fi mai bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular