ISSN 2457 - 3973

Doctorii Nanu, Guțu și Berea petrec Paștele în arest preventiv! Curtea de Apel Bacău a respins recursurile!

Doctorii ortopezi Constantin Nanu, Grigore Berea și Florică Guțu își vor petrece Paștele în spatele gratiilor. Curtea de Apel Bacău a respins recursurile formulate de cei 3 medici ortopozi acuzați de șpagă, și a confirmat astfel decizia luată de Tribunalul Neamț.

Doctorul Gheorghe Borș va fi arestat la domiciliu, potrivit instanței de judecată băcăuane.

În ceea ce îl privește pe doctorul Ghenadie Bucătaru, acesta se află încă de acum o lună de zile sub control judiciar și profesează în continuare în secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Decizia Curții de Apel Bacău din 4 aprilie 2019 este următoarea: Solutia pe scurt: În temeiul art.425/1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală, cu art.204 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ şi de contestatorii-inculpaţi: GUŢU FLORICĂ, NANU CONSTANTIN şi BEREA GRIGORE împotriva încheierii nr.22/U din data de 01.04.2019, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Neamţ. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin.2 şi 4 Cod procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi să plătească statului suma de câte 250 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.04.2019. 

Constantin Nanu este acuzat de 27 acte materiale, Florică Guţu – 20 acte materiale, Grigore Berea – 13 acte materiale şi Gheorghe Borş – 5 acte materiale (ultimul profesa în cabinetul Policlinicii).

De asemenea, Ghenadie Bucătaru este acuzat de 7 acte materiale.

În urma percheziţiilor din spital și de la domiciliu au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

Florică Guţu, unul dintre medicii reţinuţi de DGA a fost condamnat, în 2015, la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi i s-a interzis să exercite profesia timp de un an. După expirarea perioadei de suspendare, medicul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, tot la secţia de Ortopedie.

Articolul anterior

Au apărut primele ”victime” ale acțiunii Speed Marathon din Neamț! Au rămas fără permis de conducere!

Articolul următor

Salarii brute în Primăria Piatra-Neamț: primarul, 4.000 euro; viceprimarii, câte 3.500 euro; administratorul public, 3.000 euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.