ISSN 2457 - 3973

Doi artificieri din Târgu Neamţ, prinşi de jandarmi când vindeau ilegal materiale pirotehnice

Doi artificieri autorizați din Târgu Neamț au fost prinşi de jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău în timp ce vindeau ilegal, în Piaţa Târgu Neamţ, mai multe articole pirotehnice.

„Deși cunoșteau foarte bine legislația în domeniu și, mai ales, pericolul pe care îl pot produce, cei doi au scos la vânzare materiale pirotehnice interzise comercializării, conținând 1300 de focuri și 10 kg de material inflamabil. Cele 29 de cutii cu materiale pirotehnice se vindeau la tarabă, în Piața Târgu-Neamț, produsele fiind ascunse sub hainele pe care le aveau expuse la vânzare și în portbagajul unui autovehicul, fiind serviți doar cei care cereau ceva „mai puternic”, a declarat purtătorul de cuvânt al GMJ Bacău, plt. adj. Ioan Sorin Merluşcă.

Cei doi bărbați au recunoscut că aveau cunoștință despre prevederile legale în vigoare cu privire la regimul materiilor explozive, știind totodată ca aceste tipuri de artificii pot fi folosite doar de persoane autorizate și că este interzisă comercializarea lor.

Celor doi le-au fost întocmite actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor articolului 37, lit.c din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar împreună cu articolele pirotehnice depistate în posesia lor au fost predați Poliției municipiului Târgu-Neamț pentru continuarea cercetărilor.

Articolul anterior

Doliu la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț

Articolul următor

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Sprijin de la premierul liberal Nicolae Ciucă pentru județul Neamț!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.