ISSN 2457 - 3973

Dosare penale pentru comercianţii de parfumuri fake din parcările mall-urilor din Piatra-Neamţ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor de natură economică din domeniul proprietăţii intelectuale.

„Astfel, în zona centrelor comerciale din Piatra Neamț, polițiștii au surprins 5 persoane în timp ce ofereau spre vânzare mai multe parfumuri care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare. Întrucât persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, din județele Brașov și Vrancea, nu dețineau documentele prevăzute de lege, iar produsele nu prezentau elementele caracteristice ale unor produse originale, 92 de articole, în valoare de peste 7.000 de lei, au fost indisponibilizate de polițiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prevăzută de Legea 84/1998 R.

Articolul anterior

Poliţiştii nemţeni vă cer sprijinul pentru a identifica un bărbat găsit mort pe stradă

Articolul următor

La Roznov va fi construit un Centru cultural modern. Finanţare europeană de 8 milioane lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *