ISSN 2457 - 3973

Dosarul Mararu-Mironescu-Proca, caz-şcoală pe plan internaţional!

Dosarul asasinului plătit Vitalie Proca a devenit caz-școală pe plan internațional, într-un proiect coordonat de șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, comisarul Radu Gavriș, potrivit evz.ro

Considerată cea mai complicată speță (au fost audiate 2.000 de persoane), povestea judiciară a lui Vitalie Proca a fost material didactic pentru specialiștii români și omologii lor din alte opt state – ale căror autorități – servicii secrete și unități de poliție – au cooperat la anchetă.

Crima a avut loc în 2013, în București, când Proca a tras 28 de proiectile într-un tânăr pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Cazul a fost prezentat în programele „Lifelong Learning” și „Leonardo da Vinci”, inițiat de Poliția Capitalei, în parteneriat cu Poliția Katovice (Polonia) și cu Poliția Berlin (Germania). Proiectul, finanțat de CE, a costat 14.000 de euro. Au fost elaborate, pentru prima dată în România, un „Ghid de bune practici privind eficientizarea activității de prevenire și de combatere a infracțiunilor grave”, precum și un dicționar poliglot cu termeni juridici și polițienești.

Articolul anterior

Un hoţ din Neamţ, spaima irlandezilor!

Articolul următor

Avertizare de ploi şi grindină pentru judeţul Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular