ISSN 2457 - 3973

Dosarul ortopezilor șpăgari – Doctorii Nanu și Berea, cu un pas din arestul poliției în arestul la domiciliu

Doctorii ortopezi Constantin Nanu și Grigore Berea au șansa să petreacă sărbătorile de Paște în familie, în arest la domiciliu. Tribunalul Neamț a respins solicitarea de prelungire a mandatelor de arestare preventivă a celor 2 medici acuzați de șpagă. Singurul din lotul celor 5 care pare să rămână în spatele gratiilor este recidivistul Florică Guțu.

Procurorii pot face recurs la decizia luată astăzi de Tribunalul Neamț și dacă se va întâmpla acest lucru, cauza va fi judecată de Curtea de Apel Bacău. Constestația poate fi făcută în 48 de ore, deci până joi dar asta nu înseamnă neapărat că judecata va avea loc până vineri. Cauza poate fi amânată până după Paște, mai exact până pe 3 mai când este prima zi lucrătoare.

Singurul lucru cert este deocamdată decizia Tribunalului Neamț.

Doctorii Nanu și Berea mai au un recurs pe rolul Curții de Apel Bacău unde au contestat decizia Tribunalului Neamț ce le respingerea înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, respectiv control judiciar cu cauțiune. Practic, acesta era colacul lor de salvare în cazul în care Tribunalul Neamț ar fi prelungit mandatele de arestare preventivă. Instanța de la Bacău le poate spulbera speranțele în ambele situații.

Doctorul Gheorghe Borș a obținut mai repede schimbarea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în timp ce doctorul Ghenadie Bucătaru a beneficiat de prima dată de libertate, fiind sub control judiciar.

Situația cea mai gravă pare a fi în cazul doctorului Florică Guțu, condamnat pentru fapte similare în urmă cu câțiva ani și pentru care termenul de încercare pentru suspendarea pedepsei era încă activ la data reținerii sale, în martie 2019.

Articolul anterior

Casă din Tupilați, cuprinsă de un incendiu puternic

Articolul următor

Accident cu 3 mașini la Săvinești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.