NewsAllert :

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

  • 23 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Dovada politizării marșului de sâmbătă pentru ”salvarea culturii”! Liviu Timuș îl acuză pe primarul Dragoș Chitic de încălcarea legii!

Într-un ultim comunicat din postura de manager al Teatrului Tineretului, Liviu Timuș a prezentat o situație care lămurește exact interesele politice ale protestului ce ar urma să se desfășoare, sâmbătă, pentru ”salvarea culturii”.

Liviu Timuș arată negru pe alb cum primarul Dragoș Chitic a autorizat adunarea publică în fața Teatrului Tineretului fără să consulte pe nimeni din conducerea instituției de cultură, în condițiile în care la ora 19,00 este programată o premieră. Timuș explică totodată cum s-a încercat ”încă o dată înșelarea opiniei publice” prin faptul că adunarea manifestanților ar avea loc mai devreme cu o oră față de ora începerii spectacolului. Ceea ce în opinia organizatorilor și a celor care au aprobat manifestarea ar însemna că spectatorii fie se teleportează în sala de spectacole, fie vin de la ora 17.00 ca să nu fie nevoiți să facă slalom printre manifestanți.

Liviu Timuș a mai adăugat că intervenția rapidă și fermă a prefectului Vasile Panaite a pus capăt situației iar actul de cultură (piesa de teatru) se va desfășura în condiții normale.

Pentru a nu fi acuzați că interpretăm tendențios declarația lui Liviu Timuș, o vom reda mai jos în integralitatea sa. Mai adăugăm faptul că protestul ar urma să se desfășoare în apărarea lui Liviu Timuș care …. nu a cerut acest lucru! Și, în plus, faptul că se protestează împotriva rezultatelor evaluărilor față de foștii manageri, adică ”strada” are competențe să evalueze ”în orb” activitatea unor directori din instituțiile publice.

În final adăugăm că reprezentanții Primăriei Piatra Neamț susțin că au autorizat, în cele din urmă, această adunare, pentru ziua de sâmbătă, de la ora 18,00 dar în fața Casei de Cultură din Piatra Neamț.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Teatrul Tineretului a descoperit cu stupoare, în cursul după-amiezei de joi, 11 mai, că primarul Municipiului Piatra Neamț, dl Dragoș Chitic, a aprobat din nou organizarea unei adunări publice (protest) în fața sediului – fără să ne consulte, fără să ne informeze – la solicitarea dlui Andrei Carabelea.

Mitingul era programat sâmbătă, 13 mai 2017, în intervalul orar 18 – 20. S-a încercat încă o dată înșelarea opiniei publice printr-un tertip, anume că manifestanții se strâng fix la ora 18, iar după 15-20 minute pornesc fără întârziere în marș pe străzile orașului. Pregătirea spectacolului programat la ora 19 începe însă cu peste două ore înainte, iar spectatorii nu sosesc instantaneu când bate gongul.

Încălcarea restricțiilor conținute de art. 2 din Legea nr. 60/1991, care prevede că adunările publice nu pot stânjeni funcționarea instituțiilor de cultură, este evidentă.

În iarnă am avut noroc de prietenia arătată de Poliție și Jandarmerie. Au organizat traseul de deplasare a manifestanților în așa fel încât întoarcerea să se producă după terminarea spectacolelor. Întâmplător, durau puțin peste o oră. Ce ne facem acum cu premiera “Revizorul” de N.V. Gogol, care ține peste 2h30min?

Astăzi, în urma adreselor înaintate către primar și Instituția prefectului, am avut noroc cu dl prefect Vasile Panaite. Domnia sa a intervenit ferm și, în exercitarea prerogativelor privind verificarea legalității actelor administrative, l-a convins pe primar să respecte legea. Adunarea publică se va desfășura în altă parte.

Regret că în acest ultim comunicat de presă a trebuit să prezint o asemenea situație.Nici eu și nici colectivul teatrului nu îndrăznim să combatem dreptul cuiva de a manifesta, de a protesta public, dar este legitim să pretindem ca respectul exprimat de noi să fie răsplătit cu respect față de noi.

Folosesc acest prilej pentru a vă îndemna să aveți încredere și să o sprijiniți cu prietenie și generozitate pe domnișoara Gianina Cărbunariu, director general – manager interimarla TT, un real câștig pentru viitorul teatrului nostru.

Liviu Timuș

Articolul anterior

Previzibil! PNL Piatra Neamț îl susține pe Ludovic Orban pentru preşedinția partidului!

Articolul următor

Consilierii PNL, cu tema neînvățată la ședința Consiliului Județean! Arsene: ”Lăsați gargara politică, haideți să facem mai multe pentru cetățeni!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *