ISSN 2457 - 3973

Dragoș Chitic: ”Primăria Piatra-Neamț a contestat în instanță majorarea prețului la apă!”

Primăria Piatra-Neamț a contestat în instanță hotărârea luată, în ianuarie, de ADI AquaNeamț, prin care a fost majorat prețul la apă cu 25%.

Întrebat de newsallert.ro pe această temă, primarul Dragoș Chitic a declarat, joi, că juriștii Primăriei au găsit mai multe nereguli în hotărârea ADI Aqua Neamț, iar șansele de a câștiga procesul ”sunt foarte mari”. 

”Decizia de majorare a prețului la apă s-a luat pe 23 ianuarie, culmea, cu doar 14 voturi, ceea ce este nefiresc, pentru că sunt peste 60 de localități membre în Adi Aqua Neamț. Am depus deja acțiunea în instanță prin care contestăm această decizie de majorare a prețului la apă. Sunt șanse mari să oprim această majorare. Și nu este vorba doar de Piatra-Neamț. Fiind primar de Piatra-Neamț, evident că mă interesează acest oraș, dar s-a luat decizia de a majora prețul la apă în tot județul”, a răspuns primarul Dragoș Chitic, la întrebarea newsallert.ro. 

Edilul a adăugat că sunt cel puțin 2 lucruri anormale în decizia de majorare a prețului apei.

”Reprezentantul Primăriei Piatra-Neamț nu a fost lăsat să voteze pentru că nu ar exista o hotărâre a Consiliului Local ca să îi dea un mandat de vot, deși această hotărâre era încă de anul trecut. Apoi, cum pot ca 14 localități să decidă pentru un județ întreg? Mai ales că nu sunt localități mari, având în vedere că Piatra-Neamț și Roman nu au votat. Sunt convins că toate cele 14 localități sunt conduse de primari PSD”, a precizat Dragoș Chitic.

Dacă acțiunea depusă în instanță de Primăria Piatra-Neamț va avea succes, iar prețul la serviciile de apă și canal vor reveni la valorile anterioare ședinței Adi Aqua Neamț, va fi o victorie de care va beneficia tot județul Neamț.

Articolul anterior

Accident Tibucani: un copil a decedat și unul este în comă! Iată cum s-a produs!

Articolul următor

ALERTĂ O adolescentă de 16 ani, din Piatra-Neamț, a dispărut din Centrul ”Sancta Maria”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.