ISSN 2457 - 3973

Dubla crimă de la Piatra-Neamț: mama lui Floris nu știe că a murit, crede că este în spital! Nu știe nici de moartea mamei sale!

Dubla crimă de ieri dimineață, din cartierul Gara Veche a șocat o țară întreagă și a îndoliat o familie. Floris (16 ani) și bunica sa (68 ani) au căzut sub loviturile de cuțit ale tatălui său, supărat că soția sa intentează divorț și a fost dat afară din casă de soacră.

Mama lui Floris, care lucreză în Italia, nu știe încă dimensiunile adevărate ale tragediei. Femeia știe că s-a întâmplat ceva cu fiul său dar pentru a fi menajată, rudele i-au spus că este internat într-un spital din Iași. De asemenea, femeia nu știe nici de moartea mamei sale, și cu atât mai puțin că cel care a curmat viața fiului și mamei este chiar fostul soț.

”Cu o mare durere de nedescris în sufletele noastre …Florysel si mama nu mai sunt. Carmen încă nu a aflat de moartea lui mamaia și Florysel crede că e în spital la Iași în perfuzi. Azi ajunge în România”, a scris unchiul băiatului pe pagina sa de socializare.

Astăzi, Florin Petrache va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Urmează un proces la capătul căruia, criminalul ar putea fi închis pe viață.

În tot acest timp, rudele se pregătesc de o dublă înmormântare.

 

Povestea tragediei

 

Ancheta procurorului Stelian Olteanu, șeful secției penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, a conturat deja modul în care s-a produs dubla crimă din cartierul Gara Veche, Piatra-Neamț. În timpul audierilor, autorul asasinatelor a povestit cum a intrat în casa ”construită pe banii lui” pentru a se răzbuna pe soacara care nu mai voia să îl primească în imobil. S-a dus țintă la ea și a înjunghiat-o. Strigătul disperat al femeii în vârstă de 68 ani l-a trezit pe Floris (16 ani), fiul celui care avea să îi fie călău.

Trebuie menționat că Florin Petrache (60 ani) abia se întorsese de câteva zile din Italia acolo unde s-a întâlnit cu soția sa care muncește în Peninsulă. Femeia i-a spus că intentează divorț și că nu are ce căuta în locuința de la Piatra-Neamț. Petrache avea să declare procurorului că acea casă a fost construită pe banii lui și de aici motivul nebunesc al răzbunării.

În momentul în care Floris, fiul său, a venit în camera unde avea loc altercația între tatăl și bunica sa, băiatul s-a băgat să îi despartă și să își salveze bunica. Florin Petrache a lovit însă orbește cu cuțitul, fără să îi pese de nimic.  Și-a înjunghiat în gât și propriul copil. I-a lăsat pe amândoi fără suflare, apoi a dat foc casei și a fugit.

Țipetele de ajutor din timpul măcelului au fost auzite și de vecini care mai apoi au văzut incendiul. Aceștia au sunat la 112 iar pompierii sosiți la fața locului au găsit cadavrele copilului și bunicii sale într-0 cameră. Flăcările au distrus bunurile din trei camere ale casei.

La scurt timp, autorul crimelor a fost prins de polițiști. Se afla într-o stare vădită de tulburare iar la intrarea la audieri a spus că: ”Familia mea mi-a luat totul. Dacă îmi dedea o speranţă de viaţă…ultima speranţă mi-a luat-o. Lupu Carmen, e o vagaboandă! O viperă”.

La audieri a povestit cauzele și împrejurările în cae a săvârșit faptele. Urmează o expertiză psihiatrică pentru a fi stabilit dacă avea sau nu discernământ când a comis crimele, dar cel mai probabil va ajunge în fața unei instanțe de judecată pentru omor deosebit de grav, faptă care ar putea să îi aducă închisoare pe viață.

Loris, copilul înjunghiat fără milă de propriul tată este acum plâns de sute de oameni care l-au cunoscut și care au avut doar cuvinte frumoase despre el. Adolescentul era elev în clasa a X-a la Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Profesorii și colegii sunt îngroziți și șocați deopotrivă de destinul său tragic.

Floris făcea parte din ansamblul liceului și participa la diverse evenimente caritabile organizate de Asociația ”Născută înger”. Unul dintre voluntatii asociației, Carmen Suciu, ne-a povestit cu lacrimi în ochi despre implicarea lui Florin în proiecte.

”Era un copil tare bun și liniștit și s-a implicat în foarte multe proiecte. Cânta pentru copiii bolnavi. A salvat vieți dar viața lui nu a fost salvată de nimeni. Nu îmi vine să cred, nu înțeleg de ce. Acum va cânta în corul îngerilor lui Dumnezeu și ne va susține de acolo, de sus. …….Ai cântat să salvezi vieți iar viața ta nu a putut să o salveze nimeni”, a declarat, pentru newsallert.ro, Carmen Suciu.

În clasa în care învăța la Liceul de Artă, colegii și profesorii au făcut un altar în banca rămasă acum goală.

    Articolul anterior

    Ultimele zile pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu reducere

    Articolul următor

    A căzut rețeaua Orange în Piatra-Neamț! Nici site-ul orange.ro nu funcționează!

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular