ISSN 2457 - 3973

Echipa de robotică “CyberGods” a Colegiului de Informatică Piatra-Neamț are nevoie de ajutorul comunității

Echipa de robotică “CyberGods” a Colegiului de Informatică Piatra-Neamț are nevoie de sprijinul comunității pentru a putea participa la Conferința Scientia Unescamus din Moscova. Acolo, echipa pietreană va merge cu robotul creat de membrii ei.

Costurile de transport sunt foarte mari și nu pot fi acoperite de familiile tinerilor astfel că fiecare dintre noi îi poate spijini cu donații în contul RO16BTRLRONCRT0380807401 – “Comunitatea Noastră”.

Donațiile nu reprezintă doar un sprijin punctual pentru această deplasare ci sunt o investiție în acești elevi și în comunitatea noastră.

Pe pagina de facebook intitulată chiar Comunitatea Noastră sunt prezentate mai multe informații despre echipa de robotică a elevilor de la Colegiul de Informatică Piatra-Neamț.

”În 2017, doamna profesor inspector Florentina Ungureanu și domnului informatician Ovidiu Nechita au pus bazele acestei echipe în care activează în prezent nu mai puțin de 17 elevi.

Pasiunea pentru robotică și tehnologie i-a transformat într-unii dintre cei mai apreciați elevi din Piatra-Neamt, iar in aceste zile (21-24 Martie 2019) echipa de robotică “CyberGods” a liceului de informatică concurează în etapa naționala FIRST Tech Challenge Romania care se desfașoară în București. Le puteți urmări activitatea si pe pagina lor de Facebook. https://www.facebook.com/CYB3RG0DS/

Doar trei zile mai târziu, între 28 Martie si 2 Aprilie, o parte din membrii echipei CyberGods vor fi prezenți la Conferința Scientia Unescamus din Moscova. Costurile de transport sunt greu de acoperit și pentru a excela la nivel internațional, elevii nemțeni au nevoie de ajutorul nostru.

Hadeți să-i susținem împreună, donănd în acest cont: RO16BTRLRONCRT0380807401 – “Comunitatea Noastră”

Copiii și părinții curioși să întâlnească acești elevi excepționali și să vadă cu ce își petrec timpul atunci când își perfecționează roboții au această șansă să-i vadă în prezentarea națională. Astfel membrii FIRST Tech Challenge România vor face o prezentare a proiectului și a roboților.

În prezent, România este a treia țară ca număr de echipe FIRST Tech Challenge, după SUA și China. Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus în România de către Asociația „Nație Prin Educație”, cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM”.

Read Previous

Cadavru găsit într-o fântână adâncă de 25 metri

Read Next

Direcția Silvică Neamț va planta peste un milion de puieți în această primăvară

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *